
Havrebudding med blåbær og dadelkaramel
Hvem siger, at man ikke kan spise budding til morgenmad? Denne søde blåbærret giver dig en god og tilfredsstillende start på dagen.

Ingredienser for 2 portion(er)
- 100 g havregryn
- 200 ml mandelmælk
- 2 æg
- 1 spsk. honning
- 1/4 tsk. rapsolie til at smøre formen med
- ½ kop frosne blåbær
Dadelkaramel:
- 120 g friske, udstenede dadler
- 50 ml varmt vand
- 1 spsk. jordnøddesmør
- ½ tsk. kakao
- 1 spsk. Kikkoman Naturligt brygget sojasauce
Forberedelse
1. Tænd ovnen på 190 grader
2. Opvarm mandelmælken i en gryde. Hæld havregrynene i og lad det stå i 5-7 minutter.
3. Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Bland æggeblommerne med honning og pisk æggehviderne stive. Bland havregrynene med æggeblommerne og vend derefter forsigtigt de faste æggehvider i blandingen.
4. Find en ovnfast form med en diameter på 18 cm og smør den med rapsolie. Hæld havregrynsblandingen heri og fordel blåbærrene ovenpå. Du kan bruge friske eller frosne bær eller marmelade. Put formen i den forvarmede ovn og bag det hele i ca. 30 minutter.
5. Imens forberedes karamellen. Bland varmt vand med kakao, tilføj dadlerne og lad det hele stå i 5 minutter. Herefter blendes blandingen, jordnøddesmør og Kikkoman sojasauce til en jævn masse.
6. Server den bagte budding med dadelkaramellen.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
- 100 g havregryn
- 200 ml mandelmælk
- 2 æg
- 1 spsk. honning
- 1/4 tsk. rapsolie til at smøre formen med
- ½ kop frosne blåbær
Dadelkaramel:
- 120 g friske, udstenede dadler
- 50 ml varmt vand
- 1 spsk. jordnøddesmør
- ½ tsk. kakao
- 1 spsk. Kikkoman Naturligt brygget sojasauce