Hasselback butternut-squash

Samlet tid 60 min.
15 min. Arbejdstid
45 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
1 
stor butternut-squash
2 
fed hvidløg
3 spsk.
olivenolie
2 spsk.
lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
1 ½ tsk.
reven ingefær
Friskkværnet peber
1 
bakke karse
Næringsindhold: 666 kJ  /  159 kcal
11,7 g Fedt
4,5 g Protein
8,1 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skræl squashen, skær den tykke ende over, og skrab kernerne ud. Saml de to halve igen, og læg squashen på en bageplade. Snit squashen flere gange med ca. 2-3 mm mellemrum uden at skære den helt igennem.

Step 2

Pil og pres hvidløgene, rør dem sammen med olien, Ponzu citrus saucen, siruppen og ingefæren, og krydr med peber. Pensl squashen med halvdelen af marinaden. Sørg for, at der også kommer godt med marinade på de snittede riller. Bag squashen i en forvarmet ovn ved 180 °C (varmluft: 160 °C) i ca. 40-45 minutter, idet den pensles med resten af marinaden af og til.

Step 3

Læg squashen på et fad, og dryp den med saften fra bagepladen. Klip karsen af, og pynt den færdige Hasselback butternut-squash med karse inden servering.

Opskrifts-ID: 153

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skræl squashen, skær den tykke ende over, og skrab kernerne ud. Saml de to halve igen, og læg squashen på en bageplade. Snit squashen flere gange med ca. 2-3 mm mellemrum uden at skære den helt igennem.

Pil og pres hvidløgene, rør dem sammen med olien, Ponzu citrus saucen, siruppen og ingefæren, og krydr med peber. Pensl squashen med halvdelen af marinaden. Sørg for, at der også kommer godt med marinade på de snittede riller. Bag squashen i en forvarmet ovn ved 180 °C (varmluft: 160 °C) i ca. 40-45 minutter, idet den pensles med resten af marinaden af og til.

Læg squashen på et fad, og dryp den med saften fra bagepladen. Klip karsen af, og pynt den færdige Hasselback butternut-squash med karse inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.