Søg
Filter
14 af 44

Gunkan maki sushi med rejer & agurk

Metode og ingredienser til Gunkan-Maki sushi med rejser, agurk og flødeost.

Gunkan maki sushi med rejer & agurk
Samlet tid 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 226 kJ / 54 kcal
Fedt: 1,3 g
Protein: 3,6 g
Kulhydrat: 6,8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 2 spsk. agurketern
  • 2 spsk. hakkede rejer
  • 1 spsk. flødeost med urter
  • 1 nori-plade
  • 80 g kogt sushiris*

Servér med:

Forberedelse

  1. Bland agurketern, rejestykker og flødeost i en skål.
  2. Skæring af 1 nori-plade: Skær en strimmel på 3 cm på den ene side mod linjerne, og læg den til side
  3. Skær 4 nori-strimler ud ved at følge linjerne på pladen, og læg dem til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 plader).
  4. Form 4 x 20 g sushiris til ovale kugler med våde fingre.
  5. Placér en nori-strimmel omkring hver kugle, "lim" dem sammen med et par klæbende ris, og tryk den godt sammen.
  6. Placér en portion af den tilberedte agurke-avocado-blanding på hver riskugle.
  7. Pynt gunkan med agurk og avocado, og servér med Kikkoman sojasauce.

*Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vand

Kog risen først, og krydder herefter med

eller alternativt:

  • 70 ml riseddike
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Tip: Ved kogning af ris gælder følgende forhold mellem ris: vand = 1 : 1. Brug mindre vand ved tilberedning af sushiris end ved tilberedning af konventionel ris.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 226 kJ / 54 kcal
Fedt: 1,3 g
Protein: 3,6 g
Kulhydrat: 6,8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 2 spsk. agurketern
  • 2 spsk. hakkede rejer
  • 1 spsk. flødeost med urter
  • 1 nori-plade
  • 80 g kogt sushiris*

Servér med: