
Grydestegte kyllingevinger og grøntsager

Ingredienser for 4 portion(er)
- 20 ml planteolie
- 500 g kyllingevinger med ben
- 400 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 150 g løg
- 50 g grønne bønner
- 550 ml vand
- 50 ml sake (eller evt. hvidvin)
- 50 g sukker
- 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
Forberedelse
Skær kyllingevingerne over i halve ved leddet. Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 3 cm store tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 2 cm store tern. Blancher gulerødderne i 2-3 minutter, og lad dem dryppe godt af. Skræl løgene, skær dem i halve, og snit dem ca. 1 cm tynde skiver.
Varm halvdelen af olien op på en pande, og svits kyllingevingerne kort i olien. Kom derefter de svitsede kyllingevinger i en gryde. Varm resten af olien op på panden, og svits kartoflerne, gulerødderne og løgene. Skyl og nip samtidig bønnerne, og blancher dem. Hæld grøntsagerne over i gryden, og tilsæt vand, sake og sukker. Kog indholdet op, og lad det koge videre i 3-4 minutter ved jævn varme. Tilsæt naturligt brygget sojasauce, læg låg på, og lad det hele simre videre i 15-20 minutter. Anret kyllingevingerne og grøntsagerne på et dybt fad, og pynt med de blancherede grønne bønner.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 20 ml planteolie
- 500 g kyllingevinger med ben
- 400 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 150 g løg
- 50 g grønne bønner
- 550 ml vand
- 50 ml sake (eller evt. hvidvin)
- 50 g sukker
- 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce