Grøntsagsspyd

Samlet tid 20 min.
10 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Ingredienser

6 Portioner
8 
pimientos de padron/små grønne peberfrugter (eller grønne asparges)
80 g
shiitakesvampe (eller kejserhatte)
80 g
squash (eller porre)
1 spsk.
planteolie

Eller

Eller Sauce til grøntsagsspyd:

3 spsk.
sød hvidvin
1 tsk.
sukker
1 tsk.
løggranulat
 ½ tsk.
hvidløgsgranulat
Næringsindhold: 192 kJ  /  45 kcal
1,6 g Fedt
1,2 g Protein
6,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl peberfrugterne, og skær stilkene fra. Rens shiitakesvampene, og skær roden af. Skyl squashen, skær enderne fra, og skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Sæt de forskellige grøntsager på spyd hver for sig.

Step 2

Varm planteolien op på en pande, og steg grøntsagsspyddene ved jævn varme i ca. 3 minutter under låg. Vend spyddene, og lad dem stege videre i ca. 3 minutter. Læg spyddene på en tallerken, og hold dem varme.

Step 3

Hæld den resterende olie af panden. Varm Yakitori saucen (eller Kikkoman sød sauce til ris) op på panden.

Step 4

Pensl spyddene med saucen inden servering.

Tilberedning uden Kikkoman Yakitori sauce (eller Kikkoman sød sauce til ris):

Indtil stegningen af spyddene er fremgangsmåden den samme. Hæld den resterende olie af panden. Varm hvidvinen og sukkeret op på panden, og lad blandingen småkoge, til sukkeret er smeltet. Tilsæt sojasauce, løggranulat og hvidløgsgranulat, og rør det hele godt sammen.

Pensl spyddene med saucen inden servering.

Opskrifts-ID: 181

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl peberfrugterne, og skær stilkene fra. Rens shiitakesvampene, og skær roden af. Skyl squashen, skær enderne fra, og skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Sæt de forskellige grøntsager på spyd hver for sig.

Varm planteolien op på en pande, og steg grøntsagsspyddene ved jævn varme i ca. 3 minutter under låg. Vend spyddene, og lad dem stege videre i ca. 3 minutter. Læg spyddene på en tallerken, og hold dem varme.

Hæld den resterende olie af panden. Varm Yakitori saucen (eller Kikkoman sød sauce til ris) op på panden.

Pensl spyddene med saucen inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.