Grøntsagskroketter med tomat-sojasauce
Søg
Filter
261 af 373

Grøntsagskroketter med tomat-sojasauce

Grøntsagskroketter med tomat-sojasauce
Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 50 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2275 kJ / 542 kcal
Fedt: 23,4 g
Protein: 12,1 g
Kulhydrat: 66,4 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Forberedelse

  1. Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i halve, og kog dem i kogende vand med salt i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og mos eller blend kartoflerne fint.
  2. Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles og blancheres. Lad champignonerne dryppe godt af. Skyl cherrytomaterne.
  3. Vend grøntsagerne enkeltvis i kartoffelmosen, så de er helt dækket af mos.
  4. Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med 2 spsk. sojasauce og lidt peber. Kom melet og pankoraspen i hver sin dybe tallerken. Panér grøntsagsbidderne (som er indhyllet i kartoffelmos) ved først at vende dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i pankorasp.
  5. Tomat-sojasauce: Kog tomatjuicen op, tilsæt de grønne oliven, og smag saucen til med resten af sojasaucen og sukker (eller sød sojasauce) samt cayennepeber. Blend saucen med en stavblender eller i en blender lige inden servering.
  6. Skyl rucolaen, slyng den tør, og riv den evt. i mindre stykker.
  7. Varm olie op i en gryde. Fritter de panerede grøntsagsbidder, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret grøntsagskroketterne og tomat-sojasaucen portionsvis på tallerkener, og pynt med rucola inden servering.

Tip: Som krydderi til tomat-sojasaucen kan du fint erstatte den angivne mængde Kikkoman naturligt brygget sojasauce og sukker med 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sød sojasauce.

Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 50 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2275 kJ / 542 kcal
Fedt: 23,4 g
Protein: 12,1 g
Kulhydrat: 66,4 g

Ingredienser for 4 portion(er)