
Grillspyd med Teriyaki-oksemørbrad

Ingredienser for 4 portion(er)
- 500 g oksemørbrad
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille honningmelon (ca. 400 g frugtkød)
- 7 spsk. planteolie
- 10 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
- 3 spsk. honning
- timianblade
- groft kværnet peber
- 1 gul peberfrugt
- 1 lille løg og 1 lille fed hvidløg
- gurkemeje, karrypulver
Forberedelse
Dup oksemørbraden tør, og skær den i mundrette stykker. Skær den røde peberfrugt i halve, som derefter udkernes og skylles. Skær frugtkødet fra honningmelonen og peberfrugten i tern. Sæt kød-, peberfrugt- og melonstykkerne på spyd. Rør 6 spsk. olie, 9 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade, honning, timian og peber sammen, og pensl spyddene med marinaden.
Til dippen skæres den gule peberfrugt i halve, som derefter udkernes og skylles. Skræl løget og hvidløget, og hak begge dele samt peberfrugten fint. Varm resten af olien op, og svits de hakkede dipingredienser i olien. Tilsæt resten af Kikkoman Teriyaki marinaden, kog det hele op, og lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Tilsæt gurkemeje og karrypulver, og blend dippen. Spyddene grilles på grillen eller en grillbakke i ca. 5-10 minutter, hvorefter de serveres sammen med dippen og efter ønske med frisk flute.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 500 g oksemørbrad
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille honningmelon (ca. 400 g frugtkød)
- 7 spsk. planteolie
- 10 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
- 3 spsk. honning
- timianblade
- groft kværnet peber
- 1 gul peberfrugt
- 1 lille løg og 1 lille fed hvidløg
- gurkemeje, karrypulver