
475 af 564
Grillspyd med kylling og forårsløg
Naturligt brygget sojasauce
Sød sauce til ris
Yakitori Sauce
Fjerkræ
Japanske retter
Asiatisk køkken
Snack
BBQ
Forberedelsestid < 20 min

Samlet tid
40 min.
Tilberedningstid:
40 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
501 kJ / 119 kcal
Fedt:
4.6 g
Protein:
11.6 g
Kulhydrat:
7.4 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 200 g kyllingekød uden ben (fx lår eller bryst)
- 1 forårsløg
- 6 spsk. Kikkoman Yakitori sauce
Eller
- 4 spsk. Kikkoman sød sauce til ris
Eller
Sauce til grillspyd med kylling og forårsløg:
- 2 spsk. råsukker
- 2½ spsk. danskvand
- 2½ spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- ½ spsk. planteolie
- ½ tsk. shichimi (eller chilipeber)
Forberedelse
- Skær kyllingekødet i stykker à ca. 15 g. Rens og skyl forårsløget, og skær det i ca. 3 cm lange stykker.
- Sæt råvarerne på spyd i følgende rækkefølge: kyllingekød → forårsløg → kyllingekød → forårsløg → kyllingekød (skindet på kyllingen skal vende opad).
- Varm planteolien op på en pande, og steg spyddene ved jævn varme med skindet nedad i ca. 3 minutter (under låg). Vend spyddene, og lad dem stege videre i ca. 1 minut. Læg spyddene på en tallerken, og hold dem varme.
- Hæld den resterende olie af panden. Varm Yakitori saucen (eller Kikkoman sød sauce til ris) op på panden. Læg spyddene på panden igen, og ryst panden, så saucen fordeles jævnt over spyddene.
- Anret spyddene på en tallerken, og drys med shichimi (eller chilipeber) inden servering
Tilberedning uden Kikkoman Yakitori sauce (eller Kikkoman sød sauce til ris):
- Indtil stegningen af spyddene er fremgangsmåden den samme. Hæld den resterende olie af panden. Varm råsukker og danskvand op på panden, og lad blandingen småkoge, til sukkeret er smeltet. Tilsæt sojasauce, og lad det hele koge op, indtil saucen begynder at blive lidt mere tyktflydende.
- Læg spyddene på panden igen, og ryst panden, så saucen fordeles jævnt over spyddene.
- Anret spyddene på en tallerken, og drys med shichimi (eller chilipeber) inden servering.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
40 min.
Tilberedningstid:
40 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
501 kJ / 119 kcal
Fedt:
4.6 g
Protein:
11.6 g
Kulhydrat:
7.4 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 200 g kyllingekød uden ben (fx lår eller bryst)
- 1 forårsløg
- 6 spsk. Kikkoman Yakitori sauce
Eller
- 4 spsk. Kikkoman sød sauce til ris
Eller
Sauce til grillspyd med kylling og forårsløg:
- 2 spsk. råsukker
- 2½ spsk. danskvand
- 2½ spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- ½ spsk. planteolie
- ½ tsk. shichimi (eller chilipeber)