Grillet tunbøf med salat

Samlet tid 60 min.
15 min. Arbejdstid
30 min. Marineringstid
15 min. Tilberedningstid

Saftig, grillet tun på en sprød salat med sesamdressing – en let og forfriskende frokostret til sommeren.

Ingredienser

2 Portioner
2 
tunbøffer - 150 g per styk
125 ml
friskpresset appelsinjuice
 ½ tsk.
sød paprika
 ½ tsk.
tørret oregano
2 
fed hvidløg, knust i en hvidløgspresser
 ½ 
chili

Plus

1 bundt
persille
2 håndfuld
yndlingssalat
90 g
udstenede sorte oliven
1 spsk.
kapers
100 g
cherrytomater

Dressing

3 spsk.
olivenolie
1 tsk.
tahin
Næringsindhold: 3012 kJ  /  753 kcal
40 g Fedt
78 g Protein
13 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål: sojasauce, appelsinjuice, krydderier og hvidløg. Tilføj chili/Tabasco, og bland alt godt sammen.

Step 2

Hæld marinaden over tunbøfferne, og stil det på køl, så bøffen kan trække i marinaden. 

Step 3

Fjern den overskydende marinade fra tunbøfferne, og grill dem på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 1-2 minutter på hver side. Fisken skal forblive rosa indeni.

Step 4

I en anden skål blandes ingredienserne til dressingen sammen: ponzu, tahin og olivenolie. Rør det godt sammen. 

Step 5

Hak de udstenede oliven, og skær cherrytomaterne i halve.

Step 6

Server tunbøfferne ovenpå salaten med oliven, tomater og kapers. Fordel dressingen henover, og drys med hakket persille.

Opskrifts-ID: 1115

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål: sojasauce, appelsinjuice, krydderier og hvidløg. Tilføj chili/Tabasco, og bland alt godt sammen.

Hæld marinaden over tunbøfferne, og stil det på køl, så bøffen kan trække i marinaden. 

Fjern den overskydende marinade fra tunbøfferne, og grill dem på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 1-2 minutter på hver side. Fisken skal forblive rosa indeni.

I en anden skål blandes ingredienserne til dressingen sammen: ponzu, tahin og olivenolie. Rør det godt sammen. 

Hak de udstenede oliven, og skær cherrytomaterne i halve.

Server tunbøfferne ovenpå salaten med oliven, tomater og kapers. Fordel dressingen henover, og drys med hakket persille.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.