
24 af 95
Grillet tunbøf med salat
Saftig, grillet tun på en sprød salat med sesamdressing – en let og forfriskende frokostret til sommeren.
Naturligt brygget sojasauce
Ponzu citrus sojasauce
Marinader, dressinger & dips
Hovedretter
Fisk
BBQ
Sommer

Samlet tid
60 min.
Tilberedningstid:
15 min.
Marineringstid:
30 min.
Madlavningstid
15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
3012 kJ / 753 kcal
Fedt:
40 g
Protein:
78 g
Kulhydrat:
13 g
Ingredienser for 2 portion(er)
- 2 tunbøffer - 150 g per styk
- 125ml friskpresset appelsinjuice
- 3 spsk. Kikkoman sojasauce
- ½ tsk. sød paprika
- ½ tsk. tørret oregano
- 2 fed hvidløg, knust i en hvidløgspresser
- ½ chili eller 1 tsk. Tabasco sauce
Plus:
- 1 bundt persille
- 2 håndfulde af din yndlingssalat
- 90g udstenede sorte oliven
- 1 spsk. kapers
- 100 g cherrytomater
Dressing:
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. tahin
- 1 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
Forberedelse
- Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål: sojasauce, appelsinjuice, krydderier og hvidløg. Tilføj chili/Tabasco, og bland alt godt sammen.
- Hæld marinaden over tunbøfferne, og stil det på køl, så bøffen kan trække i marinaden.
- Fjern den overskydende marinade fra tunbøfferne, og grill dem på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 1-2 minutter på hver side. Fisken skal forblive rosa indeni.
- I en anden skål blandes ingredienserne til dressingen sammen: ponzu, tahin og olivenolie. Rør det godt sammen.
- Hak de udstenede oliven, og skær cherrytomaterne i halve.
- Server tunbøfferne ovenpå salaten med oliven, tomater og kapers. Fordel dressingen henover, og drys med hakket persille.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
60 min.
Tilberedningstid:
15 min.
Marineringstid:
30 min.
Madlavningstid
15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
3012 kJ / 753 kcal
Fedt:
40 g
Protein:
78 g
Kulhydrat:
13 g
Ingredienser for 2 portion(er)
- 2 tunbøffer - 150 g per styk
- 125ml friskpresset appelsinjuice
- 3 spsk. Kikkoman sojasauce
- ½ tsk. sød paprika
- ½ tsk. tørret oregano
- 2 fed hvidløg, knust i en hvidløgspresser
- ½ chili eller 1 tsk. Tabasco sauce
Plus:
- 1 bundt persille
- 2 håndfulde af din yndlingssalat
- 90g udstenede sorte oliven
- 1 spsk. kapers
- 100 g cherrytomater
Dressing:
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. tahin
- 1 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce