Grillet torskefilet marineret i krydret yoghurtmarinade

Samlet tid 75 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Marineringstid
35 min. Tilberedningstid

Torskefilet marineret i en mild yoghurt-marinede med karry, serveret med lime og koriander aioli og stegte søde kartofler.

Ingredienser

4 Portioner

Torskefilet:

50 g
yoghurt naturel
2 spsk.
citronsaft
2 spsk.
olivenolie
2 tsk.
abrikosmarmelade
Et par citrontimiankviste
 ½ tsk.
karry
Friskkværnet peber
4 
torskefileter (ca. 150 g pr. stk.)

Lime- og korianderaioli:

1 
lille økologisk lime
2 
fed hvidløg
150 g
mayonnaise
1 ½ spsk.
honning
Et par hakkede korianderblade
Friskkværnet peber

Grillede søde kartofler:

800 g
søde kartofler
4 
forårsløg
1 
fed hvidløg
4 spsk.
olivenolie
par rosmarinnåle
Friskkværnet peber
Næringsindhold: 3457 kJ  /  829 kcal
50,4 g Fedt
34,3 g Protein
57,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Tilbered marinaden ved at blande yoghurt, citronsaft, olivenolie, Kikkoman Sojasauce, marmelade, karry og peber. Pensl fileterne med marinade, og læg dem i køleskabet i ca. 30 minutter, til du er klar til at starte grillen.

Step 2

Tilbered lime- og korianderaiolien ved at skylle limen i varmt vand og duppe den tør. Riv lidt af skallen, skær limen i halve og pres saften ud. Pil og hak hvidløget fint. Bland mayonnaise og limeskal i en skål.
Tilsæt limesaft, hvidløg, honning, koriander og Kikkoman Sojasauce og smag til med peber.

Step 3

Skræl de søde kartofler, vask dem og skær dem i 2 cm tykke tern. Skyl forårsløgene, og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløget fint. Bland hvidløg, søde kartofler, forårsløg, Kikkoman Sojasauce, olivenolie og rosmarin sammen og smag til med peber.

Step 4

Læg de søde kartofler på grillen i ca. 15-20 minutter og torskefileterne i ca. 6-10 minutter afhængig af varmen (luk låget, hvis din grill har et). Serveres med lime- og korianderaioli.

Tips:

Marinaden smager også godt med hvid fisk, kalkunbryst og steaks.

Opskrifts-ID: 866

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Tilbered marinaden ved at blande yoghurt, citronsaft, olivenolie, Kikkoman Sojasauce, marmelade, karry og peber. Pensl fileterne med marinade, og læg dem i køleskabet i ca. 30 minutter, til du er klar til at starte grillen.

Tilbered lime- og korianderaiolien ved at skylle limen i varmt vand og duppe den tør. Riv lidt af skallen, skær limen i halve og pres saften ud. Pil og hak hvidløget fint. Bland mayonnaise og limeskal i en skål.
Tilsæt limesaft, hvidløg, honning, koriander og Kikkoman Sojasauce og smag til med peber.

Skræl de søde kartofler, vask dem og skær dem i 2 cm tykke tern. Skyl forårsløgene, og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløget fint. Bland hvidløg, søde kartofler, forårsløg, Kikkoman Sojasauce, olivenolie og rosmarin sammen og smag til med peber.

Læg de søde kartofler på grillen i ca. 15-20 minutter og torskefileterne i ca. 6-10 minutter afhængig af varmen (luk låget, hvis din grill har et). Serveres med lime- og korianderaioli.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.