Grillede spareribs med orientalsk sur-sød marinade
Søg
Filter
Grillede spareribs med orientalsk sur-sød marinade
Bookmark
310 af 373

Grillede spareribs med orientalsk sur-sød marinade

Grillede spareribs i sur-sød marinade med sojasauce fra Kikkoman, ingefær, citron, sesamolie, honning og sesamfrø. De bliver lækkert klistrede, så frem med servietterne!

Grillede spareribs med orientalsk sur-sød marinade
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Marineringstid: 180 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2652 kJ / 633 kcal
Fedt: 35.1 g
Protein: 39.6 g
Kulhydrat: 31.8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 2 kg spareribs
  • Salt

Marinade:

  • 1 lille økologisk citron
  • 1 lille stykke ingefær (ca. 1,5 cm)
  • 1 fed hvidløg
  • 5-6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sesamolie
  • 3-4 spsk. honning
  • 3 spsk. hvid balsamico (eller hvidvins-/æblecidereddike)
  • Friskkværnet peber
  • 4 tsk. sesamfrø

Salat:

  • 1 mango
  • 1 romainesalathoved (eller 2 baby-romainesalathoveder)
  • 2 gulerødder
  • 100 g spirer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 spsk. hvid balsamico
  • 1 dl æblejuice
  • 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1-2 tsk. ahornsirup
  • Friskkværnet peber

Forberedelse

  1. Kog spareribsene i en gryde med letsaltet vand i ca. 50-70 minutter afhængigt af, hvor tykke de er. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. 
     
  2. Tilbered marinaden ved at vaske citronen i varmt vand og duppe den tør. Riv lidt af skallen, skær den i halve og pres saften ud. Pil hvidløg og skræl ingefæren, og hak begge dele fint. Rør citronskal og saft sammen med sojasauce, olivenolie, sesamolie, honning, balsamico, ingefær, hvidløg, peber og sesamfrø. Pensl marinaden på spareribsene, og læg dem i køleskabet i 2-3 timer, til du er klar til at tænde op i grillen.
     
  3. I mellemtiden tilberedes salaten ved at skrælle mangoen og skære frugtkødet fra stenen. Skær mangoen i tynde strimler. Snit salaten, vask den og tør den. Vask og skræl gulerødderne og skær dem derefter i tynde skræller med en skrællekniv. Vask spirerne om nødvendigt.
     
  4. Tilbered dressingen ved at blande 4 spsk. mangostrimler, olivenolie, balsamico, æblejuice, sojasauce og ahornsirup i en blender. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. 
     
  5. Læg spareribsene på grillen i 10-20 minutter afhængig af varmen (luk låget, hvis din grill har et). Du kan evt. pensle den resterende marinade over kødet, mens det steger. Serveres med salat.

Tip: Når du forkoger spareribsene i letsaltet vand, behøver de ikke så lang tid på grillen, og de forbliver saftige og fulde af smag.

Marinaden smager også fantastisk på bøffer og svinekoteletter. Lad spareribsene marinere natten over for at få den fulde smag fra marinaden.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Marineringstid: 180 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2652 kJ / 633 kcal
Fedt: 35.1 g
Protein: 39.6 g
Kulhydrat: 31.8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 2 kg spareribs
  • Salt

Marinade:

  • 1 lille økologisk citron
  • 1 lille stykke ingefær (ca. 1,5 cm)
  • 1 fed hvidløg
  • 5-6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sesamolie
  • 3-4 spsk. honning
  • 3 spsk. hvid balsamico (eller hvidvins-/æblecidereddike)
  • Friskkværnet peber
  • 4 tsk. sesamfrø

Salat:

  • 1 mango
  • 1 romainesalathoved (eller 2 baby-romainesalathoveder)
  • 2 gulerødder
  • 100 g spirer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 spsk. hvid balsamico
  • 1 dl æblejuice
  • 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1-2 tsk. ahornsirup
  • Friskkværnet peber