Grillede antipasti-grøntsager med citron-sojasauce
Søg
Filter
Grillede antipasti-grøntsager med citron-sojasauce
Bookmark
58 af 521

Grillede antipasti-grøntsager med citron-sojasauce

En lækker kold forret i italiensk stil med farverige grillede grøntsager med et aromatisk frugtagtig pift fra citron og mirin.

Grillede antipasti-grøntsager med citron-sojasauce
Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 5 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 779 kJ / 186 kcal
Fedt: 15,1 g
Protein: 2,4 g
Kulhydrat: 8,4 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til citronsaucen:

1 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

2 spsk. citronsaft

 

Til urte-hvidløgs-olien:

1 fed hvidløg 

1 kvist timian 

1 kvist rosmarin

6 spsk. ekstra jomfruolivenolie 

½ aubergine (ca. 160 g)

1 squash (ca. 180 g)

3 røde peberfrugter (ca. 220 g)

Forberedelse

  1. Bland alle ingredienserne til citronsojasaucen. 
  2. Til urte-hvidløgsolien skal hvidløget skrælles og knuses. Skyl urterne, dup dem tørre, hak dem fint og varm dem langsomt op i en lille gryde sammen med hvidløg og olie.
  3. Aubergine og squash skylles og skæres derefter i ca. ½ cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i halve, fjern kernerne og skær dem i brede strimler.
  4. Smør grøntsagerne med urte- og hvidløgsolien og steg dem på en opvarmet pande eller grillpande i ca. 5 minutter, mens de vendes jævnligt. Skræl forsigtigt det ydre lag af peberfrugterne.
  5. Læg alle grøntsagerne i en skål og marinèr dem med citronsaucen.
  6. Anret antipasti-grøntsagerne på tallerkener, dryp med den resterende urte- hvidløgsolie og servèr dem ved stuetemperatur.

 

Tips:

  • Det er bedst at bruge en grillpande for at opnå grillstriber.
  • Læg straks de grillede peberfrugter i en skål, dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem køle af i ca. 10 minutter (ikke længere). På den måde løsnes skindet meget let.
  • Pynt med frisk rosmarin og citronskiver.
Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Madlavningstid 5 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 779 kJ / 186 kcal
Fedt: 15,1 g
Protein: 2,4 g
Kulhydrat: 8,4 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til citronsaucen:

1 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

2 spsk. citronsaft

 

Til urte-hvidløgs-olien:

1 fed hvidløg 

1 kvist timian 

1 kvist rosmarin

6 spsk. ekstra jomfruolivenolie 

½ aubergine (ca. 160 g)

1 squash (ca. 180 g)

3 røde peberfrugter (ca. 220 g)