
Gratinerede østers

Ingredienser for 10 portion(er)
- 120 g babyspinat
- 10 dadeltomater
- 20 østers
- 25 ml planteolie
- Salt, friskkværnet peber
- 1 spsk. mel
- 100 g mozzarella
- 100 ml danskvand
- 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Desuden skal du bruge: en østerskniv
Forberedelse
Skyl spinaten og tomaterne og skær tomaterne i tern. Åben østersene med en østerskniv, tag dem ud af skallerne og dup dem tørre. Tør skallerne i ca. 2 minutter i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmluftsovn: 200 °C).
Varm 1 tsk. olie op på en pande, svits spinaten kort i olien, tag den af panden og krydr med salt og peber. Kom endnu 1 tsk. olie på panden, og lad den blive varm. Svits tomaterne, tag dem af panden og krydr med salt og peber. Vend østersene i mel. Kom resten af olien på panden og steg østersene kort på begge sider, når olien er blevet varm.
Skær mozzarellaen i 20 små skiver. Anret spinaten i østersskallerne, fordel østersene og tomaterne ovenpå og afslut med en skive ost. Gratiner østersene i ovnen i ca. 1 minut. Dup panden tør, hæld danskvand på panden og lad det småkoge et kort øjeblik. Tilsæt sojasauce og lad blandingen simre videre til en cremet sauce. Dryp de gratinerede østers med saucen. Serveres straks.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 10 portion(er)
- 120 g babyspinat
- 10 dadeltomater
- 20 østers
- 25 ml planteolie
- Salt, friskkværnet peber
- 1 spsk. mel
- 100 g mozzarella
- 100 ml danskvand
- 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Desuden skal du bruge: en østerskniv