Græsk-inspireret gyros med svinekød

Samlet tid 30 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Denne velsmagende, varme ret er inspireret af smagen af Grækenland og kombinerer perlebyg, stegt gyros-svinekød, løg, tomater og peberfrugter, toppet med smuldret feta og oliven.

Ingredienser

2 Portioner
50 g
(grov) perlebyg
1 
løg
1 
fed hvidløg
100 g
cherrytomater
1 
stor gul peberfrugt
Friskkværnet peber
Oregano
250 g
gyros (alternativ: se tip)
100 g
feta
10 
marinerede oliven
Næringsindhold: 2552 kJ  /  608 kcal
34,1 g Fedt
42,3 g Protein
30,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Tilbered perlebyggen efter anvisningerne på pakken. Skær løget i fine ringe, og hak hvidløget fint. Skær tomaterne i halve. Skær peberfrugt i strimler.

Step 2

Steg løg, hvidløg, tomater og peberfrugt i 1 tsk. opvarmet sesamolie i 5-8 minutter, og krydr med teriyaki marinade, stødt peber og oregano.

Step 3

Steg gyros-svinekødet i den resterende opvarmede sesamolie i ca. 5 minutter. Smuldr fetaen.

Step 4

Anret perlebyg, grøntsager og det stegte svinekød i skåle, drys med fetaen, pynt med oliven og server.

Tip

Hvis du ikke kan få færdigkøbt krydret gyros, kan du blot skære nogle skiver svinefilet i tynde strimler og blande dem med en gyros-krydderiblanding. Eller bland med teriyaki marinade og lidt oregano i stedet.

Dryp med olie med ristet hvidløg.

Opskrifts-ID: 1045

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Tilbered perlebyggen efter anvisningerne på pakken. Skær løget i fine ringe, og hak hvidløget fint. Skær tomaterne i halve. Skær peberfrugt i strimler.

Steg løg, hvidløg, tomater og peberfrugt i 1 tsk. opvarmet sesamolie i 5-8 minutter, og krydr med teriyaki marinade, stødt peber og oregano.

Steg gyros-svinekødet i den resterende opvarmede sesamolie i ca. 5 minutter. Smuldr fetaen.

Anret perlebyg, grøntsager og det stegte svinekød i skåle, drys med fetaen, pynt med oliven og server.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.