
Gambas med pikant sojasauce
Ingredienser for 4 portioner
- 20 gambas (tigerrejer) med skal
- olie
- ½ bundt koriander
- ½ bundt purløg
- sort peber, groftkværnet
Til den pikante sojasauce:
- 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 180 ml æbleeddike
- 30 ml sesamolie
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. hvidløg, finthakket
- 2 tsk. ingefær, finthakket
Forberedelse
Rør alle ingredienserne til den pikante sojasauce sammen i en skål. Skær tigerrejerne igennem på langs med skallen på. Varm olie på en pande, og steg de halverede rejer med skalsiden nedad først.
Vend rejerne med en paletkniv, så de også bliver stegt med indersiden nedad. Kog panden af med den pikante sojasauce, og lad lidt af væden fordampe, mens du ryster panden. Anret tigerrejerne på en tallerken, og hæld saucen fra panden over dem. Pynt med koriander og purløg, og drys med friskkværnet peber.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portioner
- 20 gambas (tigerrejer) med skal
- olie
- ½ bundt koriander
- ½ bundt purløg
- sort peber, groftkværnet
Til den pikante sojasauce:
- 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 180 ml æbleeddike
- 30 ml sesamolie
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. hvidløg, finthakket
- 2 tsk. ingefær, finthakket