Fyldt Hokkaido-græskar med østershatte og pistacienødder

Samlet tid 90 min.
15 min. Arbejdstid
75 min. Tilberedningstid

Når det gælder Hokkaido-græskar, er det det, der er indeni, der tæller. Denne opskrift er lavet med al dente bulgur, østershatte og pistacienødder.

Ingredienser

4 Portioner
1 
lille Hokkaido-græskar (ca. 1 kg)
100 g
bulgur
200 g
østershatte
60 g
pistacienødder, afskallede
1 tsk.
gurkemeje
125 ml
vand
80 g
smør
2 spsk.
rapsolie
1 
appelsin
Næringsindhold: 1919 kJ  /  458 kcal
28,9 g Fedt
10,6 g Protein
35,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bland den tørre bulgur med gurkemeje og 1 spsk. rapsolie. 

Step 2

Bring vandet i kog, og hæld det over bulguren. Lad det derefter stå tildækket på en varm kogeplade i 10 minutter.

Step 3

Riv østershattene i lange strimler og sautér dem gyldne i 2 spsk. rapsolie. Tag panden af varmen og hæld Kikkoman sojasauce i.

Step 4

Hak derefter svampene groft og bland dem sammen med den kogte bulgur, pistacienødder, appelsinskal og smør.

Step 5

I mellemtiden forvarmes ovnen til 180 °C, græskaret skylles. Den øverste fjerdedel skæres af. Skær et meget lavt stykke af i bunden af græskaret for at give det mere stabilitet og forhindre det i at rulle væk.  Skrab græskaret ud med en ske og fyld det med bulgur og svampeblandingen.

Step 6

Dæk med folie og bag midt i ovnen i ca. 25 minutter. Fjern derefter folien, og lad det få farve i yderligere ca. 10 minutter.

Opskrifts-ID: 1070

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland den tørre bulgur med gurkemeje og 1 spsk. rapsolie. 

Bring vandet i kog, og hæld det over bulguren. Lad det derefter stå tildækket på en varm kogeplade i 10 minutter.

Riv østershattene i lange strimler og sautér dem gyldne i 2 spsk. rapsolie. Tag panden af varmen og hæld Kikkoman sojasauce i.

Hak derefter svampene groft og bland dem sammen med den kogte bulgur, pistacienødder, appelsinskal og smør.

I mellemtiden forvarmes ovnen til 180 °C, græskaret skylles. Den øverste fjerdedel skæres af. Skær et meget lavt stykke af i bunden af græskaret for at give det mere stabilitet og forhindre det i at rulle væk.  Skrab græskaret ud med en ske og fyld det med bulgur og svampeblandingen.

Dæk med folie og bag midt i ovnen i ca. 25 minutter. Fjern derefter folien, og lad det få farve i yderligere ca. 10 minutter.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.