
Fyldt Hokkaido-græskar med østershatte og pistacienødder
Når det gælder Hokkaido-græskar, er det det, der er indeni, der tæller. Denne opskrift er lavet med al dente bulgur, østershatte og pistacienødder.

Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 lille Hokkaido-græskar (ca. 1 kg)
- 100 g bulgur
- 200 g østershatte
- 60 g pistacienødder, afskallede
- 3 spsk. Kikkoman sojasauce
- 1 tsk. gurkemeje
- 125 ml vand
- 80 g smør
- 2 spsk. rapsolie
- 1 appelsin
Forberedelse
- Bland den tørre bulgur med gurkemeje og 1 spsk. rapsolie.
- Bring vandet i kog, og hæld det over bulguren. Lad det derefter stå tildækket på en varm kogeplade i 10 minutter.
- Riv østershattene i lange strimler og sautér dem gyldne i 2 spsk. rapsolie. Tag panden af varmen og hæld Kikkoman sojasauce i.
- Hak derefter svampene groft og bland dem sammen med den kogte bulgur, pistacienødder, appelsinskal og smør.
- I mellemtiden forvarmes ovnen til 180 °C, græskaret skylles. Den øverste fjerdedel skæres af. Skær et meget lavt stykke af i bunden af græskaret for at give det mere stabilitet og forhindre det i at rulle væk. Skrab græskaret ud med en ske og fyld det med bulgur og svampeblandingen.
- Dæk med folie og bag midt i ovnen i ca. 25 minutter. Fjern derefter folien, og lad det få farve i yderligere ca. 10 minutter.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 lille Hokkaido-græskar (ca. 1 kg)
- 100 g bulgur
- 200 g østershatte
- 60 g pistacienødder, afskallede
- 3 spsk. Kikkoman sojasauce
- 1 tsk. gurkemeje
- 125 ml vand
- 80 g smør
- 2 spsk. rapsolie
- 1 appelsin