Friteret blæksprutte med sød sojasauce
Søg
Filter
Friteret blæksprutte med sød sojasauce
Bookmark
11 af 44

Friteret blæksprutte med sød sojasauce

Friteret blæksprutte med sød sojasauce
Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1727 kJ / 412 kcal
Fedt: 18.8 g
Protein: 26.1 g
Kulhydrat: 30.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1/3 bdt. purløg
  • 600 g blæksprutte                            
  • kartoffelmel   
  • olie til fritering                      

Til den søde sojasauce:

  • 200 ml kombu-bouillon
  • 100 ml mirin                                      
  • 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • 2 spsk sukker           
  • 10 g kartoffelmel       
  • 30 ml vand

Forberedelse

Til den søde sojasauce blandes kombu-bouillonen med mirin, naturligt brygget sojasauce og sukker i en gryde, og blandingen koges op. Rør kartoffelmel ud i vand til en ensartet jævning. Jævn saucen med kartoffelmeljævningen.

Snit purløget i fine ringe. Rens blæksprutten, og skær den øverste del i ca. 7-8 mm tykke ringe. Skær tentaklerne i ca. 4 cm lange stykker. Drys blækspruttestykkerne med kartoffelmel, og fritér dem i 170°C varm olie. Anret den friterede blæksprutte på en tallerken, og hæld den søde sojasauce over. Drys med fintsnittet purløg.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1727 kJ / 412 kcal
Fedt: 18.8 g
Protein: 26.1 g
Kulhydrat: 30.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1/3 bdt. purløg
  • 600 g blæksprutte                            
  • kartoffelmel   
  • olie til fritering                      

Til den søde sojasauce:

  • 200 ml kombu-bouillon
  • 100 ml mirin                                      
  • 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • 2 spsk sukker           
  • 10 g kartoffelmel       
  • 30 ml vand