
Friterede gyoza

Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)
Fyld:
- 250 g (100 g + 150 g) rå rejer (pillede)
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sesamolie
- 2 forårsløg
- 5 shiitakesvampe
- 50 g vandkastanjer (eller kålroer) (på dåse)
- 1 tsk. kartoffelmel
- Hvid peber
- 1 tsk. sukker
- Olie til fritering
Forberedelse
- Blend 100 g rejer sammen med mayonnaisen i en blender eller foodprocessor. Skær resten af rejerne i små stykker, og krydr dem med et par dråber sojasauce og sesamolie.
- Skyl, rens og hak forårsløgene. Rens shiitakesvampene, og skyl dem evt. efter behov. Hak svampene og vandkastanjerne, og vend vandkastanjerne i kartoffelmel.
- Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
- Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.
- Varm olie op på en pande (160-170°C), og fritter gyozaerne, til de er sprøde og gyldne. Serveres med de tre saucer som dip. Efter ønske kan gyozaerne anrettes på en bund af salatblade, halverede cherrytomater og ananaskirsebær.
Dips:
Variant 1: 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 60 g mayonnaise, 2 spsk. tomatketchup, nogle dråber tabasco
Variant 2: 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1½ tsk. sennep
Variant 3: Kikkoman Ponzu appelsin
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)
Fyld:
- 250 g (100 g + 150 g) rå rejer (pillede)
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sesamolie
- 2 forårsløg
- 5 shiitakesvampe
- 50 g vandkastanjer (eller kålroer) (på dåse)
- 1 tsk. kartoffelmel
- Hvid peber
- 1 tsk. sukker
- Olie til fritering