Søg
Filter
Friterede gyoza
Bookmark
76 af 359

Friterede gyoza

Tilberedningstid: 30 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1856 kJ / 444 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • 250 g (100 g + 150 g) rå rejer (pillede)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 2 forårsløg
  • 5 shiitakesvampe
  • 50 g vandkastanjer (eller kålroer) (på dåse)
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • Hvid peber
  • 1 tsk. sukker
  • Olie til fritering

Forberedelse

  1. Blend 100 g rejer sammen med mayonnaisen i en blender eller foodprocessor. Skær resten af rejerne i små stykker, og krydr dem med et par dråber sojasauce og sesamolie.
  2. Skyl, rens og hak forårsløgene. Rens shiitakesvampene, og skyl dem evt. efter behov. Hak svampene og vandkastanjerne, og vend vandkastanjerne i kartoffelmel.
  3. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
  4. Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.
  5. Varm olie op på en pande (160-170°C), og fritter gyozaerne, til de er sprøde og gyldne. Serveres med de tre saucer som dip. Efter ønske kan gyozaerne anrettes på en bund af salatblade, halverede cherrytomater og ananaskirsebær.

Dips:

Variant 1: 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 60 g mayonnaise, 2 spsk. tomatketchup, nogle dråber tabasco

Variant 2: 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1½ tsk. sennep

Variant 3: Kikkoman Ponzu appelsin

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • 250 g (100 g + 150 g) rå rejer (pillede)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 2 forårsløg
  • 5 shiitakesvampe
  • 50 g vandkastanjer (eller kålroer) (på dåse)
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • Hvid peber
  • 1 tsk. sukker
  • Olie til fritering