Filodejspakker med kylling, forårsløg og ærter

Samlet tid 55 min.
10 min. Arbejdstid
45 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
skalotteløg, fint hakket
1 
lille porre, fint hakket
1 spsk.
solsikkeolie + 1 yderligere spsk. olie til filodejen fillodejen
2 
stk. kyllingebryst, hakket
1 
mellemstor kartoffel, skåret i tern
150 ml
grøntsagsbouillon
75 g
frosne ærter, optøet
1 spsk.
citrontimianblade
270 g
filodej
1 ½ spsk.
sesamfrø

Til dip

2 spsk.
chiliolie
Næringsindhold: 548 kJ  /  131 kcal
5 g Fedt

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 6). Svits skalotteløgene og porren i olien, til de er klare. Tilsæt kyllingekødet og kartoflerne, og svits videre i 2 minutter.

Step 2

Tilsæt Kikkoman naturligt brygget sojasauce og grøntsagsbouillon, læg låg på, og lad det hele simre i 10 minutter, til kartoflerne og kødet er møre. Tag låget af, og lad retten koge videre, indtil grøntsagsbouillonen er næsten helt fordampet. Tilsæt ærter og timian, rør det hele sammen, og stil det til afkøling.

Step 3

Læg et ark filodej på et skærebræt, pensl det med olie, og fold det sammen i midten på langs. Læg en skefuld af kyllingeblandingen i den ene ende, og fold dejen diagonalt sammen til en trekantet pakke med kyllingeblandingen indeni. Pensl pakken med olie, og drys med sesamfrø. Gentag denne procedure, til hele kyllingeblandingen er brugt op.

Step 4

Læg filodejspakkerne på en smurt bageplade, og sæt dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldenbrune.

Step 5

Rør chiliolie og Kikkoman naturligt brygget sojasauce sammen, og server blandingen som dip sammen med filodejspakkerne.

Opskrifts-ID: 716

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 6). Svits skalotteløgene og porren i olien, til de er klare. Tilsæt kyllingekødet og kartoflerne, og svits videre i 2 minutter.

Tilsæt Kikkoman naturligt brygget sojasauce og grøntsagsbouillon, læg låg på, og lad det hele simre i 10 minutter, til kartoflerne og kødet er møre. Tag låget af, og lad retten koge videre, indtil grøntsagsbouillonen er næsten helt fordampet. Tilsæt ærter og timian, rør det hele sammen, og stil det til afkøling.

Læg et ark filodej på et skærebræt, pensl det med olie, og fold det sammen i midten på langs. Læg en skefuld af kyllingeblandingen i den ene ende, og fold dejen diagonalt sammen til en trekantet pakke med kyllingeblandingen indeni. Pensl pakken med olie, og drys med sesamfrø. Gentag denne procedure, til hele kyllingeblandingen er brugt op.

Læg filodejspakkerne på en smurt bageplade, og sæt dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldenbrune.

Rør chiliolie og Kikkoman naturligt brygget sojasauce sammen, og server blandingen som dip sammen med filodejspakkerne.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.