
Fajitas med Teriyaki-oksekød

Ingredienser for 8 portion(er)
Pico de gallo-salsa:
- 1 stor avocado
- 4-5 spsk. limesaft
- 2 mellemstore tomater
- 1-2 grønne chilier
- 1 stort rødløg (80 g)
- 1-2 spsk. hakket koriander
- 2 spsk.
Fajitas:
- 4 oksebøffer (culotte, ca. 900 g)
- 8 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
- 4 spsk. limesaft
- 10 hvedetortillaer
- 100 g blødt smør
- 200 g Creme fraiche
Forberedelse
Pico de gallo-salsa: Skær avocadoen igennem på langs, skræl den, og tag stenen ud. Skær avocadokødet i små tern, og bland dem med limesaft i en skål. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær også tomaterne i små tern. Bland disse sammen med avocadoen. Udkern chilien, og hak den fint. Pil og hak løgene fint. Rør chilien, løgene, den hakkede koriander og sojasaucen sammen med avocado- og tomatblandingen. Dæk skålen til, og lad salsaen trække i 2 timer ved stuetemperatur.
Dup oksebøfferne tørre, og skær dem i ca. ½ cm tykke strimler med fibrene. Læg kødstrimlerne ved siden af hinanden i en flad skål. Rør Teriyaki marinaden og limesaften sammen, fordel marinaden over kødstrimlerne, og lad dem trække i 15 minutter. Vend kødet en gang under marineringen. I mellemtiden vikles tortillaerne ind i et stykke stanniol og varmes på grillen eller i en 160 grader varm ovn. Pensl grillristen med olie, og grill oksekødstrimlerne over den meget varme grill i 3 minutter, idet de vendes en gang. Smør tortillaerne med blødt smør. Læg en stribe kød, pico de gallo-salsa og creme fraiche erpå, og rul dem sammen til fajitas. Efter ønske kan kødet også serveres separat sammen med salsaen og tortillaerne.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 8 portion(er)
Pico de gallo-salsa:
- 1 stor avocado
- 4-5 spsk. limesaft
- 2 mellemstore tomater
- 1-2 grønne chilier
- 1 stort rødløg (80 g)
- 1-2 spsk. hakket koriander
- 2 spsk.
Fajitas:
- 4 oksebøffer (culotte, ca. 900 g)
- 8 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
- 4 spsk. limesaft
- 10 hvedetortillaer
- 100 g blødt smør
- 200 g Creme fraiche