Søg
Filter
Edamole med sojasauce
Bookmark
172 af 390

Edamole med sojasauce

Edamole med sojasauce
Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1183 kJ / 282 kcal
Fedt: 21.9 g
Protein: 11.1 g
Kulhydrat: 11.6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 2 avokadoer
  • Saft af 1 lime
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 250 g frosne edamamebønner uden bælg, optøet
  • 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Olivenolie efter behov
  • 1 lille løg
  • 2 tomater
  • 2-3 stilke frisk koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Friskkværnet peber

Forberedelse

  1. Skær avokadoerne igennem på langs, fjern stenene, tag frugtkødet ud, og dryp det straks med limesaft, så det ikke bliver brunt. Pil hvidløgene, og blend dem sammen med avokadokødet, edamamebønnerne, sojasaucen og resten af limesaften. Tilsæt evt. lidt olivenolie efter smag og behag.
  2. Pil løget. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne og løget i små tern. Skyl korianderen, dup den tør, og hak bladene fint. Bland de hakkede løg, tomater og koriander i den blendede edamoleblanding, og smag til med cayennepeber og friskkværnet peber. Stil dippen koldt i mindst en time.
  3. Efter ønske kan edamolen pyntes med frisk koriander og edamamebønner inden servering.

Edamolen passer bl.a. fremragende til:

  • alt godt fra havet (fx rejer, babyblæksprutter, blæksprutteringe, seafoodsalat) og ristet fladbrød.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1183 kJ / 282 kcal
Fedt: 21.9 g
Protein: 11.1 g
Kulhydrat: 11.6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 2 avokadoer
  • Saft af 1 lime
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 250 g frosne edamamebønner uden bælg, optøet
  • 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Olivenolie efter behov
  • 1 lille løg
  • 2 tomater
  • 2-3 stilke frisk koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Friskkværnet peber