
Dampede vegetariske gyoza med 3 dips
Ingredienser for 4 portion(er)
- Hjemmelavet gyoza-dej
- eller 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)
Fyld:
- Ca. 30 g ris (ca. 80 g kogt ris)
- Ca. 30 g aubergine
- 6 shiitakesvampe
- ½ lille løg
- 1 fed hvidløg
- 5 g ingefær
- 200 g spidskål (eller kinakål)
- 30 g gulerod
- 2 forårsløg
- 1 tsk. sesamolie
- 1 tsk. grøntsagsbouillon
- 2 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. kartoffelmel
Forberedelse
- Fyld: Kog risen efter anvisningen på pakken, og lad den køle af.
- Skyl og rens auberginerne og svampene, og skær dem i små tern. Pil løget og hvidløget, og skræl ingefæren. Skyl og rens spidskålen. Skræl og skyl guleroden. Skyl og rens forårsløgene. Hak løg, hvidløg, spidskål, gulerod og forårsløg fint.
- Varm olien op på en pande, og svits grøntsagerne i olien i følgende rækkefølge: Hvidløg, ingefær, gulerod, løg, aubergine, shiitakesvampe, forårsløg og spidskål. Læg grøntsagerne på en tallerken, og lad dem køle af.
- Rør de afkølede grøntsager og de andre ingredienser sammen i en skål.
- Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.
- Læg bagepapir (eller kålblade) i en dampkurv. Fordel gyozaerne i kurven med tilstrækkelig afstand, og damp dem i 7-8 minutter ved høj varme. Server de dampede gyoza med de tre saucer som dip.
* Hjemmelavet gyoza-dej til dampede gyoza:
Ingredienser:
- 200 g hvedestivelse
- 60 g kartoffelmel (eller majsstivelse)
- 1 nip salt
- 1 nip sukker
- 190 ml varmt vand
- 1 spsk. planteolie, evt. lidt ekstra til køkkenbordet
Tilberedning:
- Bland kartoffelmel, salt og sukker sammen i en skål. Hæld det meget varme vand ved, og vend det hele godt sammen med en dejskraber. Lad dejen køle lidt af, og ælt den derefter godt i hånden. Når dejen er glat, tilsættes olien, og dejen æltes videre. Form dejen til en kugle, vikl den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i 30 minutter.
- Tag dejen ud af husholdningsfilmen, og form den til kugler à ca. 15 g. Smør køkkenbordet let med olie. Læg dejkuglerne på bordet, tryk dem let flade med hånden, og form dem til endnu tyndere plader med en dejskraber eller paletkniv.
**Hvis du ikke har en dampkurv:
Hæld ca. 3-4 cm vand i en gryde, og bring vandet i kog. Krøl et stykke stanniol let sammen, læg det i gryden, og stil en tallerken ovenpå. Læg bagepapir (eller kålblade) på tallerkenen, og fordel gyozaerne jævnt på tallerkenen med tilstrækkelig afstand. Læg låg på gryden, og damp gyozaerne i 7-8 minutter.
Dips
Variant 1: 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget saltreduceret sojasauce, 1 spsk. stødt sesam, 1 spsk. forårsløg
Variant 2: 40 g yoghurt, 1½ tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1 tsk. citronsaft, 1/3 tsk. flormelis, cayennepeber, stødt kommen, ½ spsk. hakket koriander
Variant 3: Kikkoman Ponzu chili
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- Hjemmelavet gyoza-dej
- eller 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)
Fyld:
- Ca. 30 g ris (ca. 80 g kogt ris)
- Ca. 30 g aubergine
- 6 shiitakesvampe
- ½ lille løg
- 1 fed hvidløg
- 5 g ingefær
- 200 g spidskål (eller kinakål)
- 30 g gulerod
- 2 forårsløg
- 1 tsk. sesamolie
- 1 tsk. grøntsagsbouillon
- 2 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. kartoffelmel