Dampede vegetariske gyoza med 3 dips
Søg
Filter
Dampede vegetariske gyoza med 3 dips
Bookmark
81 af 365

Dampede vegetariske gyoza med 3 dips

Dampede vegetariske gyoza med 3 dips
Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 968 kJ / 231 kcal
Fedt: 4.0 g
Protein: 8.0 g
Kulhydrat: 43.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • Hjemmelavet gyoza-dej
  • eller 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • Ca. 30 g ris (ca. 80 g kogt ris)
  • Ca. 30 g aubergine
  • 6 shiitakesvampe
  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • 200 g spidskål (eller kinakål)
  • 30 g gulerod
  • 2 forårsløg
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon
  • 2 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. kartoffelmel

Forberedelse

  1. Fyld: Kog risen efter anvisningen på pakken, og lad den køle af.
  2. Skyl og rens auberginerne og svampene, og skær dem i små tern. Pil løget og hvidløget, og skræl ingefæren. Skyl og rens spidskålen. Skræl og skyl guleroden. Skyl og rens forårsløgene. Hak løg, hvidløg, spidskål, gulerod og forårsløg fint.
  3. Varm olien op på en pande, og svits grøntsagerne i olien i følgende rækkefølge: Hvidløg, ingefær, gulerod, løg, aubergine, shiitakesvampe, forårsløg og spidskål. Læg grøntsagerne på en tallerken, og lad dem køle af.
  4. Rør de afkølede grøntsager og de andre ingredienser sammen i en skål.
  5. Læg ca. 15 g fyld midt på hver af gyoza-dejpladerne. Væd dejkanterne halvvejs rundt med en fugtet finger, og fold dejpladerne sammen om fyldet. Læg dejen i lette folder langs kanten, og tryk kanterne godt sammen.
  6. Læg bagepapir (eller kålblade) i en dampkurv. Fordel gyozaerne i kurven med tilstrækkelig afstand, og damp dem i 7-8 minutter ved høj varme. Server de dampede gyoza med de tre saucer som dip.

* Hjemmelavet gyoza-dej til dampede gyoza:

Ingredienser:

  • 200 g hvedestivelse
  • 60 g kartoffelmel (eller majsstivelse)
  • 1 nip salt
  • 1 nip sukker
  • 190 ml varmt vand
  • 1 spsk. planteolie, evt. lidt ekstra til køkkenbordet

Tilberedning:

  1. Bland kartoffelmel, salt og sukker sammen i en skål. Hæld det meget varme vand ved, og vend det hele godt sammen med en dejskraber. Lad dejen køle lidt af, og ælt den derefter godt i hånden. Når dejen er glat, tilsættes olien, og dejen æltes videre. Form dejen til en kugle, vikl den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i 30 minutter.
  2. Tag dejen ud af husholdningsfilmen, og form den til kugler à ca. 15 g. Smør køkkenbordet let med olie. Læg dejkuglerne på bordet, tryk dem let flade med hånden, og form dem til endnu tyndere plader med en dejskraber eller paletkniv.

**Hvis du ikke har en dampkurv:

Hæld ca. 3-4 cm vand i en gryde, og bring vandet i kog. Krøl et stykke stanniol let sammen, læg det i gryden, og stil en tallerken ovenpå. Læg bagepapir (eller kålblade) på tallerkenen, og fordel gyozaerne jævnt på tallerkenen med tilstrækkelig afstand. Læg låg på gryden, og damp gyozaerne i 7-8 minutter.

Dips

Variant 1: 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget saltreduceret sojasauce, 1 spsk. stødt sesam, 1 spsk. forårsløg

Variant 2: 40 g yoghurt, 1½ tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce, 1 tsk. citronsaft, 1/3 tsk. flormelis, cayennepeber, stødt kommen, ½ spsk. hakket koriander

Variant 3: Kikkoman Ponzu chili

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 968 kJ / 231 kcal
Fedt: 4.0 g
Protein: 8.0 g
Kulhydrat: 43.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • Hjemmelavet gyoza-dej
  • eller 1 pakke gyoza-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • Ca. 30 g ris (ca. 80 g kogt ris)
  • Ca. 30 g aubergine
  • 6 shiitakesvampe
  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • 200 g spidskål (eller kinakål)
  • 30 g gulerod
  • 2 forårsløg
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon
  • 2 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. kartoffelmel