
3 af 153
Cremet suppe af hvide grøntsager

Samlet tid
45 min.
Tilberedningstid:
45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
1889 kJ / 451 kcal
Fedt:
21.88 g
Protein:
15.25 g
Kulhydrat:
52 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 30 g smør
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- 1 porre, i tynde skiver
- 2 persillerødder, skrællet og skåret i tern
- ½ selleri, skrællet og skåret i tern
- 1 stor kartoffel, skrællet og skåret i tern
- 300 g blomkål, i små buketter
- 200 g kikærter og lage fra dåse
- 750 ml vand
- 4-7 spsk. Kikkoman økologisk sojasauce
- 4 spsk. hvidvin
- 250 ml mælk
- 125 ml fløde
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. hvid peber
- ½ tsk. stødt muskatnød
Forberedelse
Steg hakket løg i smør i en stor gryde ved middelvarme – løget skal ikke brunes. Tilsæt presset hvidløg og tynde skiver af den hvide del af porre og rør rundt. Tilsæt persillerod, selleri, blomkål og kartoffel og steg i yderligere 1-2 minutter. Tilsæt kikærter og lage, vand, vin, sojasauce og krydderier og bring det hele i kog. Læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter eller til grøntsagerne er møre. Tilsæt mælk og fløde og blend suppen.
Server med friske krydderurter og godt brød.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
45 min.
Tilberedningstid:
45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
1889 kJ / 451 kcal
Fedt:
21.88 g
Protein:
15.25 g
Kulhydrat:
52 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 30 g smør
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- 1 porre, i tynde skiver
- 2 persillerødder, skrællet og skåret i tern
- ½ selleri, skrællet og skåret i tern
- 1 stor kartoffel, skrællet og skåret i tern
- 300 g blomkål, i små buketter
- 200 g kikærter og lage fra dåse
- 750 ml vand
- 4-7 spsk. Kikkoman økologisk sojasauce
- 4 spsk. hvidvin
- 250 ml mælk
- 125 ml fløde
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. hvid peber
- ½ tsk. stødt muskatnød