Søg
Filter
Cremet sødkartoffeldip med sojasauce
Bookmark
15 af 390

Cremet sødkartoffeldip med sojasauce

Cremet sødkartoffeldip med sojasauce
Samlet tid 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 516 kJ / 123 kcal
Fedt: 2.7 g
Protein: 1.7 g
Kulhydrat: 20.8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 200 g sød kartoffel
  • 60 ml sød hvidvin
  • 160 ml danskvand
  • 2 spsk. råsukker
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. sesamolie
  • 3 spsk. syrnet fløde (eller piskefløde)

Forberedelse

  1. Skyl den søde kartoffel, og skær den i ca. 1,5 cm tykke skiver, som fordeles på en tallerken. Dæk kartoffelskiverne til med husholdningsfilm, og bag dem i mikroovnen i ca. 3-4 minutter ved 600 watt.
  2. Tag tallerkenen ud af mikroovnen, og lad de søde kartofler køle lidt af, mens de stadig er tildækket. Pil derefter skrællen af, og skær kartoflerne i grove tern.
  3. Kom hvidvin, danskvand og råsukker i en lille gryde, og lad blandingen koge op. Når sukkeret er smeltet, tilsættes sojasaucen, og krydderiblandingen stilles til afkøling.
  4. Derefter blendes de søde kartofler sammen med den kogte krydderiblanding, cayennepeber og sesamolie i en foodprocessor.
  5. Lige inden servering: Hæld først den syrnede fløde (eller piskefløden) i en lille skål eller et glas, og anret sødkartoffeldippen ovenpå.

Sødkartoffeldippen passer bl.a. fremragende til:

  • tortillachips
  • grissini
  • kiks
  • ristet brød skåret i stænger

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 15 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 516 kJ / 123 kcal
Fedt: 2.7 g
Protein: 1.7 g
Kulhydrat: 20.8 g