
69 af 356
Coq au vin (kylling i rødvinssauce)
Tilberedningstid:
3 time
30 min.
Brændværdi (pr. Portion):
2328 kJ / 556 kcal
Ingredienser for 4 portioner
- 4 kyllingelår
- Suppegrøntsager (ca. 1 gulerod, 1/2 porre, 1/4 selleri, persille)
- 1 salatløg
- 1 fed hvidløg
- 1 flaske fransk landvin (= 750 ml)
- 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Timianblade
- 2 laurbærblade
- 5 enebær
- 5 peberkorn
- 1 tsk. råsukker
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 150 ml hønsebouillon
- 300 gram små champignoner
Forberedelse
- Skyl kyllingelårene, dup dem tørre, og skær dem over i leddet. Skyl og rens suppegrøntsagerne. Pil løg og hvidløg. Skær løget og suppegrøntsagerne i tern, og pres hvidløget. Bland rødvin, sojasauce, suppegrøntsager, løg, hvidløg, timian, laurbærblade, enebær, peberkorn og sukker sammen i en stor skål. Læg kyllingelårene i vinblandingen, og lad dem trække på køl i ca. 2 timer.
- Tag kyllingelårene op, og sigt vinblandingen gennem et dørslag. Krydr kyllingelårene med peber. Svits dem på alle sider i en fladbundet gryde med varm olie, og tag dem op af gryden. Svits de frasigtede grøntsager og krydderier i gryden med det overskydende stegefedt sammen med 2 spsk. koncentreret tomatpuré.
- Tilsæt bouillon og den sigtede vinblanding, og lad det hele koge op. Læg kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det hele simre i ca. 45-50 minutter under låg. Champignonerne renses og evt. skylles og tilsættes ca. 5 minutter før retten er færdig.
- Saucen jævnes med mørk saucejævner efter behag og serveres til kyllingelårene med persillekartofler som tilbehør.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portioner
- 4 kyllingelår
- Suppegrøntsager (ca. 1 gulerod, 1/2 porre, 1/4 selleri, persille)
- 1 salatløg
- 1 fed hvidløg
- 1 flaske fransk landvin (= 750 ml)
- 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Timianblade
- 2 laurbærblade
- 5 enebær
- 5 peberkorn
- 1 tsk. råsukker
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 150 ml hønsebouillon
- 300 gram små champignoner