Coq au vin (kylling i rødvinssauce)
Søg
Filter
Coq au vin (kylling i rødvinssauce)
Bookmark
69 af 356

Coq au vin (kylling i rødvinssauce)

Tilberedningstid: 3 time 30 min.
Brændværdi (pr. Portion): 2328 kJ / 556 kcal

Ingredienser for 4 portioner

  • 4 kyllingelår
  • Suppegrøntsager (ca. 1 gulerod, 1/2 porre, 1/4 selleri, persille)
  • 1 salatløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 flaske fransk landvin (= 750 ml)
  • 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Timianblade
  • 2 laurbærblade
  • 5 enebær
  • 5 peberkorn
  • 1 tsk. råsukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 150 ml hønsebouillon
  • 300 gram små champignoner

Forberedelse

  1. Skyl kyllingelårene, dup dem tørre, og skær dem over i leddet. Skyl og rens suppegrøntsagerne. Pil løg og hvidløg. Skær løget og suppegrøntsagerne i tern, og pres hvidløget. Bland rødvin, sojasauce, suppegrøntsager, løg, hvidløg, timian, laurbærblade, enebær, peberkorn og sukker sammen i en stor skål. Læg kyllingelårene i vinblandingen, og lad dem trække på køl i ca. 2 timer.
  2. Tag kyllingelårene op, og sigt vinblandingen gennem et dørslag. Krydr kyllingelårene med peber. Svits dem på alle sider i en fladbundet gryde med varm olie, og tag dem op af gryden. Svits de frasigtede grøntsager og krydderier i gryden med det overskydende stegefedt sammen med 2 spsk. koncentreret tomatpuré.
  3. Tilsæt bouillon og den sigtede vinblanding, og lad det hele koge op. Læg kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det hele simre i ca. 45-50 minutter under låg. Champignonerne renses og evt. skylles og tilsættes ca. 5 minutter før retten er færdig.
  4. Saucen jævnes med mørk saucejævner efter behag og serveres til kyllingelårene med persillekartofler som tilbehør.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

  • 4 kyllingelår
  • Suppegrøntsager (ca. 1 gulerod, 1/2 porre, 1/4 selleri, persille)
  • 1 salatløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 flaske fransk landvin (= 750 ml)
  • 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Timianblade
  • 2 laurbærblade
  • 5 enebær
  • 5 peberkorn
  • 1 tsk. råsukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 150 ml hønsebouillon
  • 300 gram små champignoner