Churros med chocoladesauce

Samlet tid 30 min.
15 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid

Churros er lækre dybstegte doughnuts formet som lange rør. De er vendt i kanelsukker og dyppet i lækker chokoladesauce.

Ingredienser

4 Portioner
25 g
smør
125 g
sukker
1 ½ tsk.
kanel
175 g
hvedemel
1 
æg
Olie til stegning

Chokoladesauce

25 g
smør
75 g
mørk chokolade
Næringsindhold: 2452 kJ  /  588 kcal
28,7 g Fedt
8,3 g Protein
74,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Til churros-dejen: Kom vand, smør, 25 g sukker, 0,5 tsk kanel og sojasauce i en sauterpande. Opvarm indtil vandet koger og smørret er smeltet. Tilsæt mel og rør 2-3 minutter ved mellemvarme. Fjern fra varmen og lad det køle et par minutter. Tilsæt ægget og rør indtil det er helt indarbejdet i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Step 2

Opvarm olien til 170 grader. Sprøjt 5-6 centimeter lange dejstykker ud i olien. Steg 3-4 minutter indtil de er let gyldne og sprøde.

Step 3

Rør 1 tsk. kanel og 100 g sukker sammen. Vend de varme churros i kanelsukkeret.

Step 4

Kom smør, fløde og hakket chokolade i en lille kasserolle. Varm forsigtigt indtil chokoladen er smeltet og arbejdet sammen med fløden. Smag til med Kikkoman Sojasauce. Server sammen med de varme churros.

Tip

Denne portion er måske lige det største til to personer, men det er ret svært at lave portionen mindre. Men du kan i stedet sprøjte hele portionen ud på en bageplade og fryse den. Så skal du bare tage dem op og stege det antal, som som du gerne have og så stadig have en dejlig overraskelse liggende i fryseren.

Du kan også servere en kugle vaniljeis sammen med chokoladesaucen.

Opskrifts-ID: 1059

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Til churros-dejen: Kom vand, smør, 25 g sukker, 0,5 tsk kanel og sojasauce i en sauterpande. Opvarm indtil vandet koger og smørret er smeltet. Tilsæt mel og rør 2-3 minutter ved mellemvarme. Fjern fra varmen og lad det køle et par minutter. Tilsæt ægget og rør indtil det er helt indarbejdet i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Opvarm olien til 170 grader. Sprøjt 5-6 centimeter lange dejstykker ud i olien. Steg 3-4 minutter indtil de er let gyldne og sprøde.

Rør 1 tsk. kanel og 100 g sukker sammen. Vend de varme churros i kanelsukkeret.

Kom smør, fløde og hakket chokolade i en lille kasserolle. Varm forsigtigt indtil chokoladen er smeltet og arbejdet sammen med fløden. Smag til med Kikkoman Sojasauce. Server sammen med de varme churros.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.