Søg
Filter
Chokoladetærte med hindbær
Bookmark
37 af 411

Chokoladetærte med hindbær

Chokoladetærte med hindbær

Ingredienser for 4 portion(er)

Tærtebunde

  • 4 tærteforme (ca. 10 cm diameter)
  • 60 g vand
  • 10 g sukker
  • 5 g salt
  • 35 g smør
  • 15 g kakao
  • 150 g mel

Chokolademousse

  • 100 g chokolade
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. Kikkoman sojasauce
  • 30 g sukker
  • 100 ml fløde
  • 1 æggehvide

Pynt

  • 200 g hindbær
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 tsk. TABASCO® Pepper Sauce
  • Rød skovsyre

Forberedelse

  1. Kør ingredienserne til tærtedejen i en foodprocessor til dejen er sammenhængende. Pak dejen i husholdningsfilm og læg på køl i en time.
  2. Rul dejen tyndt ud, udstik 4 cirkler i passende størrelse og læg dem i tærteformene. Bag tærtebundene under pres (fx dækket af folie og tørrede bønner eller med en tom tærteform oveni) i 16 minutter ved 160°C. Man kan evt. raspe kanterne med et fint rivejern for at få en skarpere finish.
  3. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl tærtebundene indeni og gem resten af chokoladen til moussen.
  4. Pisk æggeblommer, sukker og sojasauce til det er luftigt. Vend resten af den smeltede chokolade i (ca. 75 g). Fold pisket fløde i og dernæst stiftpisket æggehvide. Hæld moussen i en sprøjtepose og sæt små toppe på tærtebundene, når chokoladen er stivnet.
  5. Vend hindbærrene med limesaft og TABASCO® Pepper Sauce. Fordel hindbærrene på tærterne og pynt med skovsyre.

Tip: Både tærtebunde og chokolademousse kan tilberedes i forvejen, så det blot er hindbærrene som skal marineres og tilføjes inden servering.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portion(er)

Tærtebunde

  • 4 tærteforme (ca. 10 cm diameter)
  • 60 g vand
  • 10 g sukker
  • 5 g salt
  • 35 g smør
  • 15 g kakao
  • 150 g mel

Chokolademousse

  • 100 g chokolade
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. Kikkoman sojasauce
  • 30 g sukker
  • 100 ml fløde
  • 1 æggehvide

Pynt

  • 200 g hindbær
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 tsk. TABASCO® Pepper Sauce
  • Rød skovsyre