
Broccoli- og ostefritter med teriyaki tex-mex salsa
Sprøde vegetariske snacks med quinoa, broccoli og ost, som kan spises i mundfuld. Så lækre dyppet i den brændende hotte tex-mex-salsa med et teriyaki-twist

Ingredienser for 2 portion(er)
Til teriyaki-salsaen
250 g modne tomater
1 lille rød eller grøn chili peberfrugt
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
2 spsk. sukker
2-3 spsk. Kikkoman teriyaki-marinade
1-2 tsk. røget paprikapulver
1-2 knivspidser spidskommen (spidskommenfrø)
Til broccolifritterne
50 g quinoa
1 broccoli (ca. 300 g)
1 lille skalotteløg
1 lille fed hvidløg
2-3 spsk. vegetabilsk olie
2 spsk. kikærtemel
60 g valsede havregryn (ca. 5-6 spsk.)
50 g revet ost (ca. 4 spsk.)
2 små æg
3-4 spsk. Kikkoman teriyaki-marinade
¾ tsk. oregano, gnedet
Frisk malet peber
Forberedelse
- Hak tomater, chili, løg og hvidløg fint og svits dem i den opvarmede olie. Drys sukkeret over og lad det karamellisere let. Tilsæt Kikkoman teriyaki-marinade og lad salsaen simre uden låg i 5-10 minutter. Smag salsaen til med spidskommen og røget paprikapulver.
- Til broccoli-fritterne tilberedes quinoaen efter pakkens anvisninger. Brug en foodprocessor til at hakke broccolien fint. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Svits broccolien i 1 spsk opvarmet olie, tilsæt skalotteløg og hvidløg, svits det hele i ca. 15 minutter og kom det hele over i en skål. Bland quinoa, kikærtemel, 30 g havreflager og ost i, og lad det køle lidt af.
- Tilsæt æggene, bland godt og smag broccoli-blandingen til med teriyaki-marinade, oregano og peber. Form broccoli-blandingen til små frikadeller med våde hænder, vend dem i de resterende havreflager, tryk dem godt ind, steg dem i den resterende opvarmede olie i 8-12 minutter på begge sider, til de er gyldenbrune, og servér dem med teriyakisalsaen.
Tip:
- Hvis det skal gå hurtigere, kan du bare tilsætte lidt teriyaki-marinade til en færdiglavet salsa og servere den sammen med fritterne.
- Fritterne smager også godt med courgette eller blomkål i stedet for broccoli.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
Til teriyaki-salsaen
250 g modne tomater
1 lille rød eller grøn chili peberfrugt
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
2 spsk. sukker
2-3 spsk. Kikkoman teriyaki-marinade
1-2 tsk. røget paprikapulver
1-2 knivspidser spidskommen (spidskommenfrø)
Til broccolifritterne
50 g quinoa
1 broccoli (ca. 300 g)
1 lille skalotteløg
1 lille fed hvidløg
2-3 spsk. vegetabilsk olie
2 spsk. kikærtemel
60 g valsede havregryn (ca. 5-6 spsk.)
50 g revet ost (ca. 4 spsk.)
2 små æg
3-4 spsk. Kikkoman teriyaki-marinade
¾ tsk. oregano, gnedet
Frisk malet peber