
23 af 153
Braiseret lammeskank med abrikoser
Sødt møder salt i denne lækre ret bestående af lammeskank braiseret i abrikos, rødvin og sojasauce og serveret med kartofler og rosenkål.

Samlet tid
70 min.
Tilberedningstid:
70 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
4293 kJ / 1029 kcal
Fedt:
63,3 g
Protein:
53,6 g
Kulhydrat:
46,5 g
Ingredienser for 4 portion(er)
Til lammeskankene
- 4 små lammeskanke
- 4 spsk. rapsolie
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 kanelstænger
- 3 laurbærblade
- 100 g tørrede abrikoser
- 50 ml Kikkoman sojasauce
- 700 ml oksekødsbouillon
- 200 ml tør rødvin
Til kartofler og rosenkål
- 500 g kartofler, skrællet
- 400 g rosenkål
- 160 g hasselnødder
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. Kikkoman sojasauce
Forberedelse
- Skyl og tør kartofler og rosenkål. I mellemtiden forvarmes ovnen med bageformen indeni til 250°C.
- Marinér skankene med rapsolie og steg dem i den forvarmede ovn.
- Løgene pilles og flækkes i kvarte, hvidløgene pilles og presses. Rist begge ingredienser i bageformen.
- Bland i mellemtiden rødvinen med tomatpuré og 50 ml Kikkoman sojasauce, og tilsæt blandingen til lammeskankene. Tilsæt kanelstænger, abrikoser og laurbærblade.
- Lad væsken blive reduceret, og fyld den op igen med oksekødsbouillon. Dæk derefter bageformen til og steg det hele i ca. 40 minutter.
- I mellemtiden skrælles kartoflerne, skæres i stykker og lægges i koldt vand. Fjern de yderste blade fra rosenkålen, skær stilkene over med en kniv, og blanchér rosenkålen i kogende vand i ca. 5 minutter.
- Rist hasselnødderne på en pande og krydr dem med 2 spsk. rapsolie og 1 spsk. sojasauce.
- Kartoflerne blandes med rosenkålen, lidt smeltet smør, 1 spsk. sojasauce/salt og frisk peber og toppes med hasselnødderne.
- Lammeskanken bør være mør efter 40 minutters tilberedning. Servér det hele sammen, så snart lammekødet er færdigt.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
70 min.
Tilberedningstid:
70 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
4293 kJ / 1029 kcal
Fedt:
63,3 g
Protein:
53,6 g
Kulhydrat:
46,5 g
Ingredienser for 4 portion(er)
Til lammeskankene
- 4 små lammeskanke
- 4 spsk. rapsolie
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 kanelstænger
- 3 laurbærblade
- 100 g tørrede abrikoser
- 50 ml Kikkoman sojasauce
- 700 ml oksekødsbouillon
- 200 ml tør rødvin
Til kartofler og rosenkål
- 500 g kartofler, skrællet
- 400 g rosenkål
- 160 g hasselnødder
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. Kikkoman sojasauce