
Braiseret kyllingekød med grøntsager i tomat-sojasauce

Ingredienser for 4 portion(er)
- 60 g rød peber
- 60 g gul peber
- 80 g champignon
- 80 g aubergine
- olivenolie
- 6 stk. små majskolber fra dåse (kogt)
- 400 g tomater
- 2 fed hvidløg
- 2 små skalotteløg
- 400 g kyllingelår (kød uden ben)
- lidt hvedemel
- et drys salt
- et drys peber
- 100 ml hvidvin
- 300 ml hønsebouillon
- 3 spsk. tomatketchup
- 1 laurbærblad
- 8 sorte oliven uden sten
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- ¼ bundt bredbladet persille
Forberedelse
Skyl og udkern peberfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte. Skyl auberginen, og skær den i ca. 2 cm store tern. Varm olivenolie op på en pande, og svits peberfrugterne, champignonerne og auberginen. Læg grøntsagerne på en tallerken. Hæld majskolberne i et dørslag, og lad dem dryppe godt af. Skær tomaterne over på tværs, og fjern kernerne. Hak tomaterne groft. Skræl hvidløgene. Skræl skalotteløgene, og hak dem fint.
Skær kyllingekødet i stykker à ca. 30 g, og vend kødstykkerne i hvedemel. Varm olivenolie op på en pande, og svits kyllingestykkerne i olien, uden at de bliver gennemstegt. Krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken. Varm olivenolie i en gryde, og svits hvidløg og skalotteløg i olien. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind. Tilsæt hønsebouillon, ketchup, tomater, laurbær, det stegte kyllingekød og alle grøntsagerne – bortset fra auberginen – og lad det hele simre i 15-20 minutter. Tilsæt derefter auberginen, naturligt brygget sojasauce og peber, og lad retten simre videre i 5-6 minutter. Anret kyllingekødet med grøntsagerne og saucen i en skål (eller på en pastatallerken), og drys med grofthakket persille.
Tip: Efter ønske kan du servere ris til retten.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 60 g rød peber
- 60 g gul peber
- 80 g champignon
- 80 g aubergine
- olivenolie
- 6 stk. små majskolber fra dåse (kogt)
- 400 g tomater
- 2 fed hvidløg
- 2 små skalotteløg
- 400 g kyllingelår (kød uden ben)
- lidt hvedemel
- et drys salt
- et drys peber
- 100 ml hvidvin
- 300 ml hønsebouillon
- 3 spsk. tomatketchup
- 1 laurbærblad
- 8 sorte oliven uden sten
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- ¼ bundt bredbladet persille