
Blandede grøntsager med oliven-sojasaucedip
Ingredienser for 4 portioner
- 120 g sød kartoffel
- 120 g gulerødder
- 240 g små kartofler (babykartofler)
- 120 g squash
- 100 g gul peber
- 120 g broccoli
- 12 cherrytomater (ca. 120 g)
- 3-4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Krydderurter efter smag, fx oregano, laurbærblad
- 200 ml grøntsagsbouillon
Oliven-sojasaucedip:
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 40 ml)
- 60 g milde grønne oliven (uden sten)
- ¼ spsk. citronsaft
- 6 spsk. olivenolie
- 4 spsk. æblemos
- 2 spsk. pinjekerner
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. kapers
Forberedelse
- Skræl den søde kartoffel og gulerødderne, og skær begge dele i skiver. Skær kartoflerne i halve, og forkog det hele i 5 minutter.
- Skyl squashen, og skær enderne fra. Skær peberfrugten i halve, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skyl peberfrugten, og skær både denne og squashen i mundrette stykker. Skær broccolien i små buketter, og skyl dem. Skyl tomaterne.
- Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Bland olivenolie og sojasauce godt sammen i en stor skål. Tilsæt kartoflerne og grøntsagerne samt krydderurter efter smag og behag, og bland det hele godt sammen.
- Hæld grøntsagsbouillonen på en bradepande eller i et stort ovnfast fad, tilsæt grøntsagerne, og stil dem i den forvarmede ovn i 20-25 minutter.
- Oliven-sojasaucedip: Blend alle ingredienserne undtagen kapers i en blender eller foodprocessor. Hak kapersene, og rør dem i dippen. Tag bradepanden/det ovnfaste fad ud af ovnen, og dryp grøntsagerne med oliven-sojasaucedip. Serveres med brød efter smag og behag.
DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portioner
- 120 g sød kartoffel
- 120 g gulerødder
- 240 g små kartofler (babykartofler)
- 120 g squash
- 100 g gul peber
- 120 g broccoli
- 12 cherrytomater (ca. 120 g)
- 3-4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Krydderurter efter smag, fx oregano, laurbærblad
- 200 ml grøntsagsbouillon
Oliven-sojasaucedip:
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 40 ml)
- 60 g milde grønne oliven (uden sten)
- ¼ spsk. citronsaft
- 6 spsk. olivenolie
- 4 spsk. æblemos
- 2 spsk. pinjekerner
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. kapers