Blandede grøntsager med oliven-sojasaucedip
Søg
Filter
Bookmark
111 af 302

Blandede grøntsager med oliven-sojasaucedip

Tilberedningstid: 50 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1836 kJ / 439 kcal

Ingredienser for 4 portioner

  • 120 g sød kartoffel
  • 120 g gulerødder
  • 240 g små kartofler (babykartofler)
  • 120 g squash         
  • 100 g gul peber     
  • 120 g broccoli        
  • 12 cherrytomater (ca. 120 g)      
  • 3-4 spsk. olivenolie 
  • 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • Krydderurter efter smag, fx oregano, laurbærblad
  • 200 ml grøntsagsbouillon 

Oliven-sojasaucedip:

  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 40 ml)
  • 60 g milde grønne oliven (uden sten)
  • ¼ spsk. citronsaft
  • 6 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. æblemos
  • 2 spsk. pinjekerner 
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. kapers

Forberedelse

  1. Skræl den søde kartoffel og gulerødderne, og skær begge dele i skiver. Skær kartoflerne i halve, og forkog det hele i 5 minutter.
  2. Skyl squashen, og skær enderne fra. Skær peberfrugten i halve, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skyl peberfrugten, og skær både denne og squashen i mundrette stykker. Skær broccolien i små buketter, og skyl dem. Skyl tomaterne.
  3. Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Bland olivenolie og sojasauce godt sammen i en stor skål. Tilsæt kartoflerne og grøntsagerne samt krydderurter efter smag og behag, og bland det hele godt sammen.
  4. Hæld grøntsagsbouillonen på en bradepande eller i et stort ovnfast fad, tilsæt grøntsagerne, og stil dem i den forvarmede ovn i 20-25 minutter.
  5. Oliven-sojasaucedip: Blend alle ingredienserne undtagen kapers i en blender eller foodprocessor. Hak kapersene, og rør dem i dippen. Tag bradepanden/det ovnfaste fad ud af ovnen, og dryp grøntsagerne med oliven-sojasaucedip. Serveres med brød efter smag og behag.

DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

  • 120 g sød kartoffel
  • 120 g gulerødder
  • 240 g små kartofler (babykartofler)
  • 120 g squash         
  • 100 g gul peber     
  • 120 g broccoli        
  • 12 cherrytomater (ca. 120 g)      
  • 3-4 spsk. olivenolie 
  • 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • Krydderurter efter smag, fx oregano, laurbærblad
  • 200 ml grøntsagsbouillon 

Oliven-sojasaucedip:

  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 40 ml)
  • 60 g milde grønne oliven (uden sten)
  • ¼ spsk. citronsaft
  • 6 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. æblemos
  • 2 spsk. pinjekerner 
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. kapers