Bentoboks med Teriyaki-laks og grøntsager

Samlet tid 30 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Ingredienser

1 Portioner
50 g
ris (fx jasminris eller basmatiris)
2 tsk.
sesam
120 g
laksefilet
2 tsk.
ristet sesamolie
100 g
rødkål
100 g
grønne asparges
 ½ 
gul peberfrugt
1 ½ spsk.
balsamicoeddike
1 tsk.
ahornsirup
Friskkværnet peber
1 tsk.
hakkede macadamianødder

Fremgangsmåde

Step 1

Kog risen efter anvisningen på pakken, og krydr den med 1 spsk. sojasauce og 1 tsk. sesam. Skyl laksen, og dup den tør. Skær laksen i mundrette stykker, og vend dem i 2 spsk. Teriyaki sauce. Varm 1 tsk. olie op på en pande, og steg laksen i ca. 5-8 minutter.

Step 2

I mellemtiden: Rens og skyl rødkålen, riv den meget fint, og vend den i resten af Teriyaki saucen og 1 spsk. sojasauce. Skyl aspargesene, skræl den nederste tredjedel, og skær aspargesene i fine skiver på skrå. Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt, skyl frugtkødet, og skær det i tern.

Step 3

Dressing. Bland resten af sojasaucen sammen med 1 tsk. sesam, balsamico, ahornsirup og resten af olien. Krydr med peber, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med hakkede macadamianødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Tip

I stedet for stegt fersk laks er røget laks et lækkert alternativ til denne Bentoboks-ret.

Opskrifts-ID: 656

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kog risen efter anvisningen på pakken, og krydr den med 1 spsk. sojasauce og 1 tsk. sesam. Skyl laksen, og dup den tør. Skær laksen i mundrette stykker, og vend dem i 2 spsk. Teriyaki sauce. Varm 1 tsk. olie op på en pande, og steg laksen i ca. 5-8 minutter.

I mellemtiden: Rens og skyl rødkålen, riv den meget fint, og vend den i resten af Teriyaki saucen og 1 spsk. sojasauce. Skyl aspargesene, skræl den nederste tredjedel, og skær aspargesene i fine skiver på skrå. Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt, skyl frugtkødet, og skær det i tern.

Dressing. Bland resten af sojasaucen sammen med 1 tsk. sesam, balsamico, ahornsirup og resten af olien. Krydr med peber, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med hakkede macadamianødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.