Bentoboks med ris, edamamebønner og røget tofu

Samlet tid 25 min.
5 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Ingredienser

1 Portioner
50 g
naturris
70 g
edamamebønner uden bælg (kan evt. erstattes med frosne hestebønner eller ærter)
 ½ 
rød peberfrugt
70 g
røget tofu
2 tsk.
ristet sesamolie
Friskkværnet peber
30 g
plukkesalat eller krydderurtesalat
 ½ 
mango
1 tsk.
hampefrø
1 ½ spsk.
balsamicoeddike
1 tsk.
agavesirup
Korianderblade
30 g
bønnespirer

Fremgangsmåde

Step 1

Kog risen efter anvisningen på pakken. Skyl i mellemtiden edamamebønnerne, kom dem i gryden med risen, og lad dem koge med et øjeblik. Lad begge dele dryppe af, og bland Ponzu citrus sojasauce i. Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt, skyl frugtkødet, og skær det i tern sammen med tofuen. Svits begge dele i 1 tsk. varm sesamolie. Tilsæt 2 spsk. sojasauce, og krydr med peber.

Step 2

Pluk og skyl salaten, og slyng den tør. Skræl mangoen, og skær frugtkødet fra stenen ved at snitte det på langs og på tværs, så det løsner sig i tern.

Step 3

Dressing: Rør hampefrøene, eddiken, resten af olien, resten af sojasaucen og agavesiruppen sammen. Krydr med peber, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med. Skyl korianderbladene, og dup dem tørre. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med koriander, hæld Ponzu citrus sojasauce i en lille beholder og læg den ved, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Opskrifts-ID: 651

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kog risen efter anvisningen på pakken. Skyl i mellemtiden edamamebønnerne, kom dem i gryden med risen, og lad dem koge med et øjeblik. Lad begge dele dryppe af, og bland Ponzu citrus sojasauce i. Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt, skyl frugtkødet, og skær det i tern sammen med tofuen. Svits begge dele i 1 tsk. varm sesamolie. Tilsæt 2 spsk. sojasauce, og krydr med peber.

Pluk og skyl salaten, og slyng den tør. Skræl mangoen, og skær frugtkødet fra stenen ved at snitte det på langs og på tværs, så det løsner sig i tern.

Dressing: Rør hampefrøene, eddiken, resten af olien, resten af sojasaucen og agavesiruppen sammen. Krydr med peber, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med. Skyl korianderbladene, og dup dem tørre. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med koriander, hæld Ponzu citrus sojasauce i en lille beholder og læg den ved, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.