Bentoboks med quinoa og grøntsager
Søg
Filter
Bentoboks med quinoa og grøntsager
Bookmark
143 af 326

Bentoboks med quinoa og grøntsager

Tilberedningstid: 30 min.
Brændværdi (pr. Portion): 3247 kJ / 776 kcal

Ingredienser for 1 portioner

  • 120 g græskar (fx hokkaido)
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • 2 tsk. olivenolie
  • 3-4 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • 40 g quinoa (fx trefarvet)
  • 60 g frosne ærter
  • ¼ bundt persille
  • 3-4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 æg
  • 30 g radicchiosalat (kan evt. erstattes af lollo rosso eller egebladsalat)
  • ¼ tsk. råsukker
  • 1-2 knsp. harissapasta
  • 6 ananaskirsebær
  • 50 g oste i tern (fx gouda, ejdammer, bjergost)
  • 2 tsk. Kikkoman sauce, kan varieres efter smag
  • 1 spsk. græskarkerner

Forberedelse

  1. Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl græskarret, skær det i mundrette stykker, og vend dem i sesamolie, 1 tsk. olivenolie og 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Kom græskarstykkerne i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter.
  2. I mellemtiden: Kog quinoaen (ca. 15 minutter) og ærterne (ca. 5-7 minutter) i kogende vand. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Bland persillen og 2 tsk. sojasauce sammen med quinoaen og ærterne.
  3. Lav et hårdkogt æg, pil det, og skær det i kvarte. Skær radicchioen i fine strimler, som skylles og rystes tørre. Dressing: Bland resten af sojasaucen sammen med 1-2 spsk. Ponzu citrus sojasauce, harissapasta og resten af olivenolien, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med.
  4. Skyl ananaskirsebærrene, og dup dem tørre. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med ananaskirsebær og græskarkerner, hæld sojasauce i en lille beholder og læg den ved, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 1 portioner

  • 120 g græskar (fx hokkaido)
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • 2 tsk. olivenolie
  • 3-4 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • 40 g quinoa (fx trefarvet)
  • 60 g frosne ærter
  • ¼ bundt persille
  • 3-4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 æg
  • 30 g radicchiosalat (kan evt. erstattes af lollo rosso eller egebladsalat)
  • ¼ tsk. råsukker
  • 1-2 knsp. harissapasta
  • 6 ananaskirsebær
  • 50 g oste i tern (fx gouda, ejdammer, bjergost)
  • 2 tsk. Kikkoman sauce, kan varieres efter smag
  • 1 spsk. græskarkerner