Bentoboks med quinoa og grøntsager

Samlet tid 30 min.

Ingredienser

1 Portioner
120 g
græskar (fx hokkaido)
1 tsk.
ristet sesamolie
2 tsk.
olivenolie
40 g
quinoa (fx trefarvet)
60 g
frosne ærter
 ¼ bundt
persille
1 
æg
30 g
radicchiosalat (kan evt. erstattes af lollo rosso eller egebladsalat)
 ¼ tsk.
råsukker
2 nip
harissapasta
6 
ananaskirsebær
50 g
oste i tern (fx gouda, ejdammer, bjergost)
1 spsk.
græskarkerner
Næringsindhold: 3247 kJ  /  776 kcal
39,6 g Fedt
39,9 g Protein
59,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl græskarret, skær det i mundrette stykker, og vend dem i sesamolie, 1 tsk. olivenolie og 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Kom græskarstykkerne i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Step 2

I mellemtiden: Kog quinoaen (ca. 15 minutter) og ærterne (ca. 5-7 minutter) i kogende vand. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Bland persillen og 2 tsk. sojasauce sammen med quinoaen og ærterne.

Step 3

Lav et hårdkogt æg, pil det, og skær det i kvarte. Skær radicchioen i fine strimler, som skylles og rystes tørre. Dressing: Bland resten af sojasaucen sammen med 1-2 spsk. Ponzu citrus sojasauce, harissapasta og resten af olivenolien, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med.

Step 4

Skyl ananaskirsebærrene, og dup dem tørre. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med ananaskirsebær og græskarkerner, hæld sojasauce i en lille beholder og læg den ved, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Opskrifts-ID: 659

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl græskarret, skær det i mundrette stykker, og vend dem i sesamolie, 1 tsk. olivenolie og 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Kom græskarstykkerne i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter.

I mellemtiden: Kog quinoaen (ca. 15 minutter) og ærterne (ca. 5-7 minutter) i kogende vand. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Bland persillen og 2 tsk. sojasauce sammen med quinoaen og ærterne.

Lav et hårdkogt æg, pil det, og skær det i kvarte. Skær radicchioen i fine strimler, som skylles og rystes tørre. Dressing: Bland resten af sojasaucen sammen med 1-2 spsk. Ponzu citrus sojasauce, harissapasta og resten af olivenolien, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med.

Skyl ananaskirsebærrene, og dup dem tørre. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med ananaskirsebær og græskarkerner, hæld sojasauce i en lille beholder og læg den ved, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.