Bentoboks med linser, boghvede og grøntsager

Samlet tid 25 min.
5 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Bento Boxes are the ultimate Japanese packed lunch. Try this delicious vegan version which combines wholesome lentils and nutty buckwheat with a soy sauce and tahini dressing

Ingredienser

1 Portioner
40 g
boghvede
40 g
grønne linser
 ½ 
rød peberfrugt
 ½ 
squash
1 
stilk bladselleri
1 spsk.
sesamolie
1 ½ spsk.
tahin
Mynteblade
1 ½ tsk.
citronsaft
Friskkværnet peber
30 g
bønnespirer
1 spsk.
groft hakkede nødder (fx macadamianødder)

Fremgangsmåde

Step 1

Kog boghveden og linserne hver for sig efter anvisningen på pakken. I mellemtiden: Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt. Skyl peberfrugten og squashen, og skær begge dele i tern. Skyl sellerien, skær enderne fra, og skær stilken i skiver. Varm olie op på en pande, og svits alle grøntsagerne (selleri, peberfrugt og squash) i ca. 5 minutter. Krydr grøntsagerne med 2 spsk. sojasauce, og tag dem af panden.

Step 2

Kog panden med det overskydende stegefedt af med 100 ml vand, tahin og resten af sojasaucen, og lad blandingen koge lidt ind. Skyl mynten, hak bladene fint, og kom dem i saucen. Krydr med citronsaft og peber, og hæld saucen i et glas med skruelåg til at tage med.

Step 3

Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, drys med hakkede nødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med. Varm retten op i mikroovnen, når den skal spises.

Opskrifts-ID: 658

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kog boghveden og linserne hver for sig efter anvisningen på pakken. I mellemtiden: Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt. Skyl peberfrugten og squashen, og skær begge dele i tern. Skyl sellerien, skær enderne fra, og skær stilken i skiver. Varm olie op på en pande, og svits alle grøntsagerne (selleri, peberfrugt og squash) i ca. 5 minutter. Krydr grøntsagerne med 2 spsk. sojasauce, og tag dem af panden.

Kog panden med det overskydende stegefedt af med 100 ml vand, tahin og resten af sojasaucen, og lad blandingen koge lidt ind. Skyl mynten, hak bladene fint, og kom dem i saucen. Krydr med citronsaft og peber, og hæld saucen i et glas med skruelåg til at tage med.

Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, drys med hakkede nødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med. Varm retten op i mikroovnen, når den skal spises.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.