BBQ whisky-ribeye steak med agurke- og melonsalat
Søg
Filter
BBQ whisky-ribeye steak med agurke- og melonsalat
Bookmark
276 af 390

BBQ whisky-ribeye steak med agurke- og melonsalat

Mør ribeye-steak marineret i sojasauce fra Kikkoman, ahornsirup og søde krydderier. Dryp den pragfulde whisky- og appelsinmarinade over kødet, mens det griller!

BBQ whisky-ribeye steak med agurke- og melonsalat
Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Marineringstid: 120 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2025 kJ / 483 kcal
Fedt: 28.4 g
Protein: 26.2 g
Kulhydrat: 21.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 4 ribeye-steaks (ca. 1,2-1,4 kg)

Marinade:

Sauce til at dryppe over:

Salat:

  • 2 miniagurker (eller 1 stor agurk)
  • 1 lille melon (f.eks. Cantaloupe, vandmelon, honningmelon)
  • 200 g feta
  • 2 søde chilier
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 tsk. hvidvinseddike
  • 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1-2 tsk. honning
  • Friskkværnet peber

Sojasauce- og urtesmør:

Forberedelse

  1. Dup steaksene tørre. Tilbered marinaden ved at blande alle ingredienser og pensle den på steaksene. Læg dem i køleskabet i mindst 2 timer. 
     
  2. Tilbered saucen ved at pille skalotteløg og hvidløg og blende dem sammen med whisky, appelsinjuice og sojasauce. Smag til med peber og sæt saucen i køleskabet, indtil du skal bruge den.
     
  3. Tilbered salaten ved at vaske og skære agurken i tynde skiver. Halvér melonen, fjern kernerne og skær den i tern. Smuldr fetaen. Flæk chilierne, fjern frøene og kernen. Vask dem og skær dem i tynde ringe.  
     
  4. Brug en blender til at tilberede dressingen. Blend 1-2 spsk. melontern med olivenolie, vineddike, sojasauce og honning. Smag til med salt. Vend dressingen i salaten. 
     
  5. Tilbered sojasauce- og urtesmør ved at pille hvidløget og hakke det fint. Skyl basilikummen, dup den tør og riv bladene af. Skær stængerne i tynde strimler. Bland hvidløg, basilikum, sojasauce, parmesan og ahornsirup med smør og smag til med peber.
     
  6. Læg steaksene på grillen (luk låget, hvis din grill har et). Grill dem så længe du ønsker (se tip) og dryp dem med whisky- og appelsinsauce. Serveres med sojasauce- og urtesmør samt salat.

Tip: Marinaden smager også fantastisk på flæskesteg.

Vi har alle vores foretrukne steak. Den følgende oversigt er en guide til den rette kernetemperatur i dine steaks. Du kan måle kernetemperaturen med et stegetermometer. Stik termometret ind midt i kødet, undgå ben og stik det ikke helt igennem.

Rød: 48–52 °C
Medium-rød: 52–55 °C
Medium: 55–59 °C
Gennemstegt: 60-62°C

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Marineringstid: 120 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2025 kJ / 483 kcal
Fedt: 28.4 g
Protein: 26.2 g
Kulhydrat: 21.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 4 ribeye-steaks (ca. 1,2-1,4 kg)

Marinade:

Sauce til at dryppe over:

Salat:

  • 2 miniagurker (eller 1 stor agurk)
  • 1 lille melon (f.eks. Cantaloupe, vandmelon, honningmelon)
  • 200 g feta
  • 2 søde chilier
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 tsk. hvidvinseddike
  • 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1-2 tsk. honning
  • Friskkværnet peber

Sojasauce- og urtesmør: