Bami goreng

Samlet tid 25 min.
25 min. Arbejdstid

Hollands kærlighed for krydrede retter kan føres helt tilbage til det 19. århundrede, hvor bosættere fra de hollandske kolonier i Indonesien flyttede til Holland. I dag er Bami Goreng nærmest blevet en nationalret i Holland. Det er en lynstegt ret med æggenudler, som hele familien vil elske.

Ingredienser

4 Portioner
1 tsk.
sambal oelek
4 spsk.
planteolie eller solsikkeolie
2 
gulerødder, snittet i små stænger
 ½ 
rød peberfrugt, udkernet og skåret i skiver
100 g
sukkerærter, skåret igennem på langs
4 
forårsløg, hakket
1 
kyllingebryst eller 2 kyllingelår, uden ben, skåret i små stykker
100 g
ærter (frosne)
225 g
ægnudler, kogt
200 g
kogte og pillede rejer
1 
stort æg, pisket
2 spsk.
ristede og saltede jordnødder, groft hakket
Næringsindhold: 2198 kJ  /  525 kcal

Fremgangsmåde

Step 1

Bland sambal oelek og Kikkoman Teriyaki Sauce med Hvidløg sammen.

Step 2

Varm 2 spsk. olie op i en wok, og svits gulerødderne og peberfrugterne i 2 minutter under omrøring. Tilsæt sukkerærterne og forårsløgene, og lad det hele simre i yderligere 2 minutter. Tag wokken af blusset, og stil grøntsagerne til side. 

Step 3

Varm endnu en spsk. olie op i wokken, og svits kyllingestykkerne i 2 minutter under omrøring. Tilsæt de svitsede grøntsager, ærterne, nudlerne og rejerne, og hæld honning og hvidløgsblandingen over retten.

Step 4

Sving alle ingredienserne rundt i wokken i 3-4 minutter, til det hele er kogende varmt, og stil wokken på en kogeplade for at holde retten varm.

Step 5

Varm resten af olien op på en lille pande, og lad æggemassen stivne på panden. Skær æggestanden i strimler, og fordel disse oven på nudelretten. Drys med jordnødder og dryp med Kikkoman Sojasauce inden servering.

Opskrifts-ID: 136

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland sambal oelek og Kikkoman Teriyaki Sauce med Hvidløg sammen.

Varm 2 spsk. olie op i en wok, og svits gulerødderne og peberfrugterne i 2 minutter under omrøring. Tilsæt sukkerærterne og forårsløgene, og lad det hele simre i yderligere 2 minutter. Tag wokken af blusset, og stil grøntsagerne til side. 

Varm endnu en spsk. olie op i wokken, og svits kyllingestykkerne i 2 minutter under omrøring. Tilsæt de svitsede grøntsager, ærterne, nudlerne og rejerne, og hæld honning og hvidløgsblandingen over retten.

Sving alle ingredienserne rundt i wokken i 3-4 minutter, til det hele er kogende varmt, og stil wokken på en kogeplade for at holde retten varm.

Varm resten af olien op på en lille pande, og lad æggemassen stivne på panden. Skær æggestanden i strimler, og fordel disse oven på nudelretten. Drys med jordnødder og dryp med Kikkoman Sojasauce inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.