Bagte kartofler med sauterede tomater og kikærter

Samlet tid 90 min.
90 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
store kartofler
1 
løg
3 
fed hvidløg
100 g
semi-dried tomater
2 spsk.
planteolie
1 
dåse kikærter
250 g
hakkede tomater
Timiankviste
2 spsk.
æbleeddike
100 g
vegansk creme fraiche
2 spsk.
fintsnittet purløg
Næringsindhold: 1455 kJ  /  347 kcal
3,6 g Fedt
15 g Protein
58,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl kartoflerne grundigt, og prik dem flere gange med en gaffel. Vikl dem ind i et stykke stanniol, og bag dem på en bagerist i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluftsovn: 180 °C) i ca. 70-80 minutter.

Step 2

Pil løget og hvidløgene. Hak løget, og pres hvidløgene. Skær de semi-dried tomater i strimler. Varm olien op på en pande, og svits løg og hvidløg i olien i 2-3 minutter. Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af. Kom dem på panden sammen med de hakkede tomater og de snittede semi-dried tomater, og lad det hele simre i ca. 10 minutter.

Step 3

Tilsæt Teriyaki saucen, og lad retten simre videre i ca. 10 minutter. Smag til med æbleeddike. Tag kartoflerne forsigtigt ud af stanniolen, skær dem halvt igennem på langs, og tryk dem let, så de åbner sig lidt. Fordel de sauterede tomater og kikærter som fyld i kartoflerne. Pynt med creme fraiche og purløg inden servering.

Opskrifts-ID: 225

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl kartoflerne grundigt, og prik dem flere gange med en gaffel. Vikl dem ind i et stykke stanniol, og bag dem på en bagerist i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluftsovn: 180 °C) i ca. 70-80 minutter.

Pil løget og hvidløgene. Hak løget, og pres hvidløgene. Skær de semi-dried tomater i strimler. Varm olien op på en pande, og svits løg og hvidløg i olien i 2-3 minutter. Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af. Kom dem på panden sammen med de hakkede tomater og de snittede semi-dried tomater, og lad det hele simre i ca. 10 minutter.

Tilsæt Teriyaki saucen, og lad retten simre videre i ca. 10 minutter. Smag til med æbleeddike. Tag kartoflerne forsigtigt ud af stanniolen, skær dem halvt igennem på langs, og tryk dem let, så de åbner sig lidt. Fordel de sauterede tomater og kikærter som fyld i kartoflerne. Pynt med creme fraiche og purløg inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.