Søg
Filter
Aubergine-sojasaucedip med hvidløg
Bookmark
159 af 390

Aubergine-sojasaucedip med hvidløg

Aubergine-sojasaucedip med hvidløg
Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 446 kJ / 106 kcal
Fedt: 7.5 g
Protein: 2.5 g
Kulhydrat: 6.6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 helt hvidløg
  • 1 aubergine
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Saften af en halv lime
  • 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • Friskkværnet sort peber
  • ½ tsk. chiliflager

Forberedelse

  1. Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl hvidløget, og skær det i to halve. Skyl auberginen, skær enderne fra, og skær frugten igennem på langs. Læg de halve hvidløg og auberginer med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Rids skærefladen flere gange diagonalt, pensl tyndt med 1 spsk. olie, og bag grøntsagerne i ca. 30-40 minutter i den forvarmede ovn. Tag de bagte hvidløg og auberginer ud af ovnen, og lad dem køle af.
  2. Tryk hvidløgskødet ud af skrællerne. Skrab auberginekødet ud med en ske, og blend frugtkødet sammen med de bagte hvidløg, resten af olien, sojasauce, limesaft og persille. Smag til med peber og chiliflager inden servering.

Auberginedippen passer bl.a. fremragende til:

  • friskbagt surdejsflute, forskellige oste og saltede mandler

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 60 min.
Tilberedningstid: 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 446 kJ / 106 kcal
Fedt: 7.5 g
Protein: 2.5 g
Kulhydrat: 6.6 g