
190 af 564
Asiatiske steaks
Tilbered marineret Asia-steak perfekt fra grill Asia-steak tilberedt perfekt med KIKKOMAN på grillen. Kalvefilet i en asiatisk inspireret marinade. De skarpe aromaer udlignes optimalt med KIKKOMAN sojasauce. En særlig ret til dine gæster.

Samlet tid
25 min.
Tilberedningstid:
10 min.
Marineringstid:
120 min.
Madlavningstid
10 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
858 kJ / 205 kcal
Fedt:
6 g
Protein:
32 g
Kulhydrat:
3 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- ½ rød chilipeber
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. KIKKOMAN sojasauce
- 2 spsk. sherry
- 1 tsk honning
- 1 tsk. Sambal Oelek
- 4 filetsteaks fra kalv (omkring 4 cm tyk)
- Salt
Forberedelse
- Chilifrugterne vaskes, kernerne fjern og skæres i små terninger, hvidløget pilles og presses. Bland begge dele grundigt med KIKKOMAN sojasauce, sherry, honning og Sambal Oelek.
- Læg steaksene i en skål og overdæk dem med marinaden. Skal marinere i køleskab i flere timer eller natten over.
- Steaksene tages op af marinaden, duppes tørre og smages til med salt. Grilles ved stærk, direkte varme i cirka 1½ minut. Drejes 90 grader for at få et flot grillmønster og grilles i yderligere 1½ minut. Steaksene vendes og grilles også på den anden side.
- Læg steaksene i en moderat, indirekte zone på grillen og fortsæt med at stege i 5-10 minutter for at lade saften fordele sig gennem kødet og steaksene kan blive saftige og møre. Den optimale kernetemperatur er 50 til maksimalt 55 °C.
Tilbered selv en brændende Sambal Oelek:
- 200 g rød chilifrugt vaskes og hakkes fint sammen med frøene. 5 snittede chilifrugter lægges til side.
- Lad resten simre i 100 ml vand i ca 8 minutter, hæld gennem en si og lad dem dryppe af.
- Pureres fint med de rå chilifrugter, bland 1 spsk. olie i og smag til med citronsaft, farin, hvidvinseddike og salt.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
25 min.
Tilberedningstid:
10 min.
Marineringstid:
120 min.
Madlavningstid
10 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
858 kJ / 205 kcal
Fedt:
6 g
Protein:
32 g
Kulhydrat:
3 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- ½ rød chilipeber
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. KIKKOMAN sojasauce
- 2 spsk. sherry
- 1 tsk honning
- 1 tsk. Sambal Oelek
- 4 filetsteaks fra kalv (omkring 4 cm tyk)
- Salt