Asiatiske spyd med laks og peberfrugt

Samlet tid 50 min.
20 min. Arbejdstid
20 min. Marineringstid
10 min. Tilberedningstid

Saftige laksespyd med teriyaki og sesam, serveret med en sprød og forfriskende salat af fennikel og æble – en lækker og let fiskeret til grillen.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
laksefilet
1 
lime – saft og skal
1 
grøn peberfrugt
1 nip
chiliflager
1 bundt
forårsløg
2 spsk.
ristede sesamfrø

Fennikel-salat

1 
fennikel
80 ml
olivenolie
1 
syrligt æble
1 spsk.
citronsaft
1 tsk.
honning
Salt og peber efter smag og behag
Næringsindhold: 5056 kJ  /  1264 kcal
63 g Fedt
88 g Protein
90 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær laksen i tern. Krydr dernæst med peber, chiliflager og Kikkoman Teriyaki marinade. Tilføj limesaft og revet skal. Tilføj sesamolie og bland det hele godt sammen. Lad det marinere, mens resten forberedes. 

Step 2

Skær den grønne peberfrugt i tern, cirka samme størrelse som laksen. 

Step 3

Skær din fennikel i tynde strimler. Æblet skæres ud i stave svarende til små tændstikker. Tilføj honning, citronsaft og olivenolie, og bland alt godt sammen. Smag til med salt og peber.  

Step 4

Stik skiftevis laks og grøn peberfrugt på metalspyddene. 

Step 5

Pensl spyddene med den resterende marinade, og drys med 1 spsk. sesamfrø. 

Step 6

Laksespyddene grilles på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i cirka 10 minutter. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum, så de bliver stegt på alle sider.  

Step 7

Drys spyddene med forårsløg skåret i skiver, de resterende sesamfrø og revet limeskal, og server dem sammen med fennikel-salaten.

Opskrifts-ID: 1117

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær laksen i tern. Krydr dernæst med peber, chiliflager og Kikkoman Teriyaki marinade. Tilføj limesaft og revet skal. Tilføj sesamolie og bland det hele godt sammen. Lad det marinere, mens resten forberedes. 

Skær den grønne peberfrugt i tern, cirka samme størrelse som laksen. 

Skær din fennikel i tynde strimler. Æblet skæres ud i stave svarende til små tændstikker. Tilføj honning, citronsaft og olivenolie, og bland alt godt sammen. Smag til med salt og peber.  

Stik skiftevis laks og grøn peberfrugt på metalspyddene. 

Pensl spyddene med den resterende marinade, og drys med 1 spsk. sesamfrø. 

Laksespyddene grilles på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i cirka 10 minutter. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum, så de bliver stegt på alle sider.  

Drys spyddene med forårsløg skåret i skiver, de resterende sesamfrø og revet limeskal, og server dem sammen med fennikel-salaten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.