Søg
Filter
Asiatisk græskarsuppe med butterdejsstykker
Bookmark
8 af 160

Asiatisk græskarsuppe med butterdejsstykker

Asiatisk græskarsuppe med butterdejsstykker
Samlet tid 50 min.
Tilberedningstid: 50 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2257 kJ / 539 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

Til græskarsuppen:

  • 600 g græskarkød, fx hokkaido
  • 1 kartoffel
  • 2 gulerødder
  • 10 g ingefær
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g smør
  • 400 ml kokosmælk
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 1 stilk citrongræs
  • 4-6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 

Til butterdejsstykkerne:

  • 100 g frossen butterdej
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk fløde
  • græskarkerner
  • sesamfrø

Forberedelse

Skær græskarkødet i tern. Skræl kartoflen og gulerødderne, og skær dem i små stykker. Skræl ingefær, skalotteløg og hvidløg. Skyl chilien, skær den igennem på langs, og fjern kernerne og skillevæggene. Hak det hele fint. 

Smelt smørret, og svits de snittede grøntsager og græskartern heri. Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon. Skær citrongræsstilken igennem på langs, og lad den simre med i ca. 20 minutter. Tag citrongræsstilken ud, blend suppen med en stavblender, og smag til med sojasauce. 

Mens suppen simrer, rulles den let optøede butterdej ud og stikkes ud i måner og stjerner med en småkageform efter ønske. Rør æggeblommen sammen med fløden, og pensl massen på butterdejsstykkerne. Drys med græskarkerner og sesamfrø. Bag butterdejsstykkerne i ovnen ved 180 °C i ca. 8 minutter. Serveres som tilbehør til suppen.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 50 min.
Tilberedningstid: 50 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2257 kJ / 539 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

Til græskarsuppen:

  • 600 g græskarkød, fx hokkaido
  • 1 kartoffel
  • 2 gulerødder
  • 10 g ingefær
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g smør
  • 400 ml kokosmælk
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 1 stilk citrongræs
  • 4-6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 

Til butterdejsstykkerne:

  • 100 g frossen butterdej
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk fløde
  • græskarkerner
  • sesamfrø