Arancini med ingefærkylling

Samlet tid 40 min.
40 min. Arbejdstid

Ingredienser

6 Portioner
200 g
sushiris
1 liter
planteolie
2 
kyllingelår, udbenet og fint hakket
1 spsk.
frisk ingefær, revet
1 
forårsløg, fint hakket
 ½ spsk.
rørsukker

Glasering:

75 g
mel
2 
mellemstore æg, let pisket

Dip:

2 
forårsløg, fint snittet, til pynt
1 tsk.
ingefær, finthakket
2 spsk.
riseddike
1 tsk.
chiliflager (efter smag og behag, kan evt. udelades)
Næringsindhold: 1636 kJ  /  391 kcal
16,1 g Fedt
9,8 g Protein
50,8 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Kog sushirisen efter anvisningen på pakken. Fordel den kogte ris på et fad, og lad den køle af.

Step 2

Varm 1 tsk. olie op på en pande med slip-let-belægning, og steg kyllingekødet ved jævn varme i 5-10 minutter, til det er mørt. Tilsæt ingefær, løg, sojasauce og sukker. Skru ned for varmen, og lad det hele simre videre i nogle minutter, indtil kyllingekødet er glaseret. Lad kødet køle af.

Step 3

Fugt hænderne, og tryk en lille håndfuld ris flad i den ene håndflade (hænderne skal være fugtige for at forhindre, at risen klistrer til hænderne). Læg 1/2 teskefuld af kyllingeblandingen midt på rispladen, og luk hånden, så fyldet omsluttes af risen. Luk åbningen forsigtigt sammen, og form risen til en kugle. Hvis det ikke lykkes, kan du bruge lidt mere ris og trykke den let sammen, så den klistrer rigtigt. Sørg for at holde hænderne fugtige for at fjerne stivelsen og for at undgå, at risen klister til hænderne.

Step 4

Læg riskuglen på en bageplade med olie eller et fad med husholdningsfilm, og lav kugler af resten af risen og fyldet efter samme fremgangsmåde. Opskriften rækker til ca. 18-20 riskugler på størrelse med en bordtennisbold. Stil kuglerne på køl i mindst 30 minutter, inden de frituresteges.

Step 5

Fyld en gryde maks. halvt op med olie, og varm olien op, til frituretermometeret viser 180°C, eller til et stykke brød bliver brunt på 30 sekunder, når det frituresteges i olien.

Step 6

Forbered tre flade skåle eller dybe tallerkener med henholdsvis mel, let pisket æg og rasp. Drys riskuglerne med mel, og vend dem derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp.

Step 7

Læg riskuglerne forsigtigt ned i olien (ca. 5 stk. ad gangen), og frituresteg dem i 5-6 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, mens du frituresteger det næste hold riskugler.

Step 8

Bland ingredienserne til dippen sammen, og server dippen til de færdige arancini. Drys med de snittede forårsløg inden servering.

Opskrifts-ID: 11

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kog sushirisen efter anvisningen på pakken. Fordel den kogte ris på et fad, og lad den køle af.

Varm 1 tsk. olie op på en pande med slip-let-belægning, og steg kyllingekødet ved jævn varme i 5-10 minutter, til det er mørt. Tilsæt ingefær, løg, sojasauce og sukker. Skru ned for varmen, og lad det hele simre videre i nogle minutter, indtil kyllingekødet er glaseret. Lad kødet køle af.

Fugt hænderne, og tryk en lille håndfuld ris flad i den ene håndflade (hænderne skal være fugtige for at forhindre, at risen klistrer til hænderne). Læg 1/2 teskefuld af kyllingeblandingen midt på rispladen, og luk hånden, så fyldet omsluttes af risen. Luk åbningen forsigtigt sammen, og form risen til en kugle. Hvis det ikke lykkes, kan du bruge lidt mere ris og trykke den let sammen, så den klistrer rigtigt. Sørg for at holde hænderne fugtige for at fjerne stivelsen og for at undgå, at risen klister til hænderne.

Læg riskuglen på en bageplade med olie eller et fad med husholdningsfilm, og lav kugler af resten af risen og fyldet efter samme fremgangsmåde. Opskriften rækker til ca. 18-20 riskugler på størrelse med en bordtennisbold. Stil kuglerne på køl i mindst 30 minutter, inden de frituresteges.

Fyld en gryde maks. halvt op med olie, og varm olien op, til frituretermometeret viser 180°C, eller til et stykke brød bliver brunt på 30 sekunder, når det frituresteges i olien.

Forbered tre flade skåle eller dybe tallerkener med henholdsvis mel, let pisket æg og rasp. Drys riskuglerne med mel, og vend dem derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp.

Læg riskuglerne forsigtigt ned i olien (ca. 5 stk. ad gangen), og frituresteg dem i 5-6 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, mens du frituresteger det næste hold riskugler.

Bland ingredienserne til dippen sammen, og server dippen til de færdige arancini. Drys med de snittede forårsløg inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.