Søg
Filter
Bookmark
20 af 335

Alt godt fra havet med Ponzu-grøntsagssauce

Tilberedningstid: 50 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1252 kJ / 299 kcal

Ingredienser for 10 portioner

  • 300 g torskefilet
  • 10 calamares (tiarmede blæksprutter)
  • 2-3 blækspruttearme
  • 10 venusmuslinger
  • 10 knivmuslinger
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 1 rød og 1 gul peberfrugt
  • 20 sorte oliven uden sten
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tørret chili
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 100 ml olivenolie
  • 200 ml Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • 2-4 spsk. mel
  • Planteolie til fritering

Forberedelse

Dup torsken tør og skær den i mundrette stykker. Rens de ti calamares og dup dem tørre. Skær kapperne i ringe. Skyl blækspruttearmene og dup dem tørre. Kog dem i vand og skær dem i mundrette stykker. Skyl muslingerne og kog dem i vand.

Skyl bladsellerien, pil løget og skær begge dele i skiver. Skær peberfrugterne i tern og olivenerne i ringe. Pil og pres hvidløget. Læg chilien i blød i 50 ml varmt vand og lad den derefter dryppe af. Skyl rosmarinen, dup den tør og pluk bladene af.

Varm olien op på en pande og svits hvidløg, chili og rosmarin et kort øjeblik på panden. Tilsæt grøntsagerne, lad dem stege et kort øjeblik og lad det hele køle lidt af. Tilsæt resten af olivenolien samt Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og rør det hele sammen.

Drys torske-, calamares- og blækspruttestykkerne med mel og fritér det hele i planteolie ved 170 °C. Bland fisk, calamares, blæksprutter, muslinger og grøntsager sammen i en skål og anret det hele på tallerkener. Pynt evt. med rosmarin inden servering.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 10 portioner

  • 300 g torskefilet
  • 10 calamares (tiarmede blæksprutter)
  • 2-3 blækspruttearme
  • 10 venusmuslinger
  • 10 knivmuslinger
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 1 rød og 1 gul peberfrugt
  • 20 sorte oliven uden sten
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tørret chili
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 100 ml olivenolie
  • 200 ml Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • 2-4 spsk. mel
  • Planteolie til fritering