Oksemørbrad med svampe
Søg
Filter
Oksemørbrad med svampe
Bookmark
1 af 360

Oksemørbrad med svampe

Ingredienser for 4 portioner

  • 800 g oksemørbrad (gerne det midterste stykke af oksemørbraden)
  • 100 ml Kikkoman sojasauce
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 spsk. TABASCO® Pepper Sauce
  • 50 g smør
  • 4 store kejserhatte
  • 2 spsk. honning

Edamamepuré

  • 1 lille bundt persille
  • 1 lille bundt koriander
  • 100 g edamamebønner
  • 100 g oksefond
  • 75 g smør
  • 1 tsk. TABASCO® Pepper Sauce
  • 1 pakke enokisvampe
  • 50 ml eddike
  • 50 ml vand
  • 50 g sukker
  • Olie til friturestegning
  • 10-20 g glas- eller risnudler

Krydderurter til pynt (fx thai basilikum, brøndkarse og koriander)

Forberedelse

  1. Kog en lage af eddike, vand og sukker og læg den ene halvdel af enokisvampene heri. Lad det trække i mindst 30 minutter.
  2. Trim mørbraden for fedt og lad den marinere i sojasauce, citrongræs i skiver og TABASCO® Pepper Sauce i 2 timer.
  3. Dup kødet tørt og brun kødet på en pande med olie ved høj varme. Skru ned til mellemvarme og tilsæt smør. Steg herefter ca. 15 minutter i alt, hvor kødet hvert minut vendes over 3 stegeflader. De sidste 10 minutter steges halverede kejserhatte med. Tag svampe og mørbrad af panden og kom marinaden og honning på og lad det koge let sammen. Vend nu mørbraden heri, så den glaseres. Lad kødet hvile endnu 5 minutter inden den skæres i skiver.
  4. Blancher persille og koriander under kogende vand. Kog edamamebønnerne i 3-4 minutter i oksefonden. Blend persille, koriander, edamamebønner, fond og smør sammen. Smag til med TABASCO® Pepper Sauce og evt. salt og peber.
  5. Den anden halvdel af enokisvampene deles i små buketter og frituresteges i 2 minutter ved 180°C.
  6. Nudlerne trækkes lidt fra hinanden og steges i olien i 10 sekunder til det er puffet op. Læg nudlerne på fedtsugende papir.
  7. Anret skiver af mørbrad på lidt edamamepuré. Læg stegte kejserhatte, sprøde og syltede enokisvampe på. Pynt med de sprøde nudler og krydderurter.

Tip: Man kan forberede flere af rettens elementer i forvejen; marinering af kødet, syltning af svampe, edamamepuré og de friturestegte svampe og nudler. Edamamepuréen varmes ved svag varme – må ikke koge kraftigt - og smages til inden servering.

Gå evt. efter kødets kernetemperatur ved stegning for at få den ønskede tilberedning. Ved 53-55°C er kødet stegt medium-rare, og ved 55-57°C er det medium stegt.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

  • 800 g oksemørbrad (gerne det midterste stykke af oksemørbraden)
  • 100 ml Kikkoman sojasauce
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 spsk. TABASCO® Pepper Sauce
  • 50 g smør
  • 4 store kejserhatte
  • 2 spsk. honning

Edamamepuré

  • 1 lille bundt persille
  • 1 lille bundt koriander
  • 100 g edamamebønner
  • 100 g oksefond
  • 75 g smør
  • 1 tsk. TABASCO® Pepper Sauce
  • 1 pakke enokisvampe
  • 50 ml eddike
  • 50 ml vand
  • 50 g sukker
  • Olie til friturestegning
  • 10-20 g glas- eller risnudler

Krydderurter til pynt (fx thai basilikum, brøndkarse og koriander)