Fyldt julegås med sojasauceglasering og ovnbagte æbler
Søg
Filter
Fyldt julegås med sojasauceglasering og ovnbagte æbler
Bookmark
1 af 411

Fyldt julegås med sojasauceglasering og ovnbagte æbler

Fyldt julegås med sojasauceglasering og ovnbagte æbler
Samlet tid 180 min.
Tilberedningstid: 180 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1313 kJ / 313 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 gås (ca. 4 kg), renset og plukket
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • 300 g landbrød
  • 4 æbler
  • 100 g hakkede pistacienødder
  • 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 3 tsk. honning

Ovnbagte æbler:

  • 4 æbler (fx Belle de Boskoop)
  • 100 g marcipanmasse
  • 50 g rosiner
  • 2 cl Amaretto
  • 1 spsk. smør

Sauce:

Forberedelse

  1. Rens og skyl gåsen, dup den tør, og gnid den med salt og peber både ind- og udvendigt.
  2. Fyld: Pil og hak løget og hvidløget fint. Svits begge dele i varmt smør.
  3. Skær landbrødet i tern. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Tilsæt pistacienødder og 4 spsk. Kikkoman sojasauce, og krydr blandingen med salt, peber og ingefær.
  4. Kom fyldet i gåsen, og luk den med kødnåle. Læg gåsen i en stegeso med brystet nedad. Steg gåsen i ca. 2 timer ved 200 grader i en almindelig ovn (eller i en gasovn på trin 4/varmluftsovn ved 180 grader). Hæld stegesky over gåsen flere gange under stegningen. Efter 1 1/2 time vendes gåsen om, så brystet vender opad. 10 minutter før stegetiden er omme, pensles gåsen med en blanding af honning og 2 spsk. sojasauce.
  5. Ovnbagte æbler: Skyl æblerne, og stik kernehuset ud. Bland marcipanmassen med rosiner og Amaretto, og fyld massen i æblerne. Stil æblerne på en bageplade, og kom en lille klump smør oven på hvert æble. Lad æblerne bage med i ovnen de sidste 20 minutter af stegetiden.
  6. Sauce. Kog 4 spsk. stegesky fra gåsen op sammen med gåsefonden. Rør cremefraiche i, smag til med sojasauce, og jævn saucen med saucejævner.
  7. Server gåsen med de ovnbagte æbler og evt. andet tilbehør såsom rødkål og kartofler.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 180 min.
Tilberedningstid: 180 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1313 kJ / 313 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 gås (ca. 4 kg), renset og plukket
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • 300 g landbrød
  • 4 æbler
  • 100 g hakkede pistacienødder
  • 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 3 tsk. honning

Ovnbagte æbler:

  • 4 æbler (fx Belle de Boskoop)
  • 100 g marcipanmasse
  • 50 g rosiner
  • 2 cl Amaretto
  • 1 spsk. smør

Sauce: