Svinekoteletter i frugtig sojasauce

Samlet tid 150 min.
100 min. Arbejdstid
50 min. Marineringstid

Ingredienser

4 Portioner

Marinade

4 spsk.
abrikossyltetøj
1 spsk.
olivenolie
1 tsk.
friskkværnet peber
4 
svinekoteletter (à ca. 200 g)

Tilbehør

2 
tomater
4 
kviste timian
1 spsk.
olivenolie
 ½ tsk.
tørret oregano
300 g
færdigt forberedt kartoffelmos
Næringsindhold: 1896 kJ  /  453 kcal
16,5 g Fedt
47,9 g Protein
26 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Marinade: Blend abrikossyltetøj, olivenolie og sojasauce i en høj blenderskål, og rør peber i.

Step 2

Skyl svinekoteletterne, og dup dem tørre. Læg dem i et ovnfast fad, hæld marinaden over, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kødet til med husholdningsfilm, og lad det marinere i 40-50 minutter.

Step 3

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne i ca. 1 cm tykke skiver.

Step 4

Tag svinekoteletterne op af marinaden (gem den resterende marinade til senere). Læg koteletterne på en bageplade ved siden af hinanden, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter. Skyl timianen.

Step 5

Tag bagepladen ud af ovnen, og vend koteletterne om. Fordel tomatskiverne rundt om koteletterne, dryp med olivenolie og sojasauce, drys med oregano, og læg en timiankvist på hver kotelet. Skru ovntemperaturen op til 230°C, og steg det hele videre i 12-15 min.

Step 6

I mellemtiden forberedes kartoffelmosen, og den resterende marinade koges lidt ind.

Step 7

Tag bagepladen ud af ovnen, og anret kartoffelmosen dekorativt rundt om kødet (brug evt. en sprøjtepose med stjernetyl). Dryp koteletterne med den indkogte marinade inden servering.

Tip

Denne ret er nem at lave både på grillen og som BBQ-RET.

Opskrifts-ID: 60

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Marinade: Blend abrikossyltetøj, olivenolie og sojasauce i en høj blenderskål, og rør peber i.

Skyl svinekoteletterne, og dup dem tørre. Læg dem i et ovnfast fad, hæld marinaden over, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kødet til med husholdningsfilm, og lad det marinere i 40-50 minutter.

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne i ca. 1 cm tykke skiver.

Tag svinekoteletterne op af marinaden (gem den resterende marinade til senere). Læg koteletterne på en bageplade ved siden af hinanden, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter. Skyl timianen.

Tag bagepladen ud af ovnen, og vend koteletterne om. Fordel tomatskiverne rundt om koteletterne, dryp med olivenolie og sojasauce, drys med oregano, og læg en timiankvist på hver kotelet. Skru ovntemperaturen op til 230°C, og steg det hele videre i 12-15 min.

I mellemtiden forberedes kartoffelmosen, og den resterende marinade koges lidt ind.

Tag bagepladen ud af ovnen, og anret kartoffelmosen dekorativt rundt om kødet (brug evt. en sprøjtepose med stjernetyl). Dryp koteletterne med den indkogte marinade inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.