Stegt Teriyaki-søtunge med champagnesauce

Samlet tid 50 min.
50 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
180 g
vilde ris
100 g
champignon
1 spsk.
smør
1 spsk.
mandelflager
1 spsk.
hakkede urter, friske eller frosne
6 
rensede søtungefileter (afhængigt af størrelsen)
200 ml
fiskefond
100 g
crème double
200 ml
champagne
1 nip
sukker
50 g
koldt smør
1 ½ spsk.
pisket flødeskum
2 spsk.
koncentreret smør
Næringsindhold: 3166 kJ  /  756 kcal
28 g Fedt
33,1 g Protein
45 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Kog risen efter anvisningen på pakken. Rens champignonerne, skær dem i tynde skiver, og steg dem let i smør. Rist mandelflagerne gyldne på en pande uden fedtstof. Vend champignonerne, mandelflagerne og de hakkede urter i den færdige ris. Hold risblandingen varm.

Step 2

Skyl søtungefileterne under rindende vand, og dup dem tørre med køkkenrulle. Marinér fisken i 15 minutter i Teriyaki sauce med ristet hvidløg.

Step 3

Sauce: Kog fiskefond, crème double og champagne ind til det halve, og krydr med et nip sukker og sojasauce. Tilsæt det iskolde smør i mindre stykker, og pisk det ind i saucen. Lige inden servering: Smag saucen til med sojasauce, vend flødeskummet i, og pisk saucen op med en stavblender, til den skummer.

Step 4

Varm koncentreret smør op på en pande. Dup søtungefileterne let med køkkenrulle, og steg dem i ca. 2 minutter på hver side, mens du øser det varme smør over af og til. Serveres straks med champagnesaucen og risblandingen.

Tip

Efter smag og behag kan du også bruge almindelige langkornede ris eller en blanding af langkornede og vilde ris.

Opskrifts-ID: 337

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kog risen efter anvisningen på pakken. Rens champignonerne, skær dem i tynde skiver, og steg dem let i smør. Rist mandelflagerne gyldne på en pande uden fedtstof. Vend champignonerne, mandelflagerne og de hakkede urter i den færdige ris. Hold risblandingen varm.

Skyl søtungefileterne under rindende vand, og dup dem tørre med køkkenrulle. Marinér fisken i 15 minutter i Teriyaki sauce med ristet hvidløg.

Sauce: Kog fiskefond, crème double og champagne ind til det halve, og krydr med et nip sukker og sojasauce. Tilsæt det iskolde smør i mindre stykker, og pisk det ind i saucen. Lige inden servering: Smag saucen til med sojasauce, vend flødeskummet i, og pisk saucen op med en stavblender, til den skummer.

Varm koncentreret smør op på en pande. Dup søtungefileterne let med køkkenrulle, og steg dem i ca. 2 minutter på hver side, mens du øser det varme smør over af og til. Serveres straks med champagnesaucen og risblandingen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.