Stegt Teriyaki-søtunge med champagnesauce
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
Kog risen efter anvisningen på pakken. Rens champignonerne, skær dem i tynde skiver, og steg dem let i smør. Rist mandelflagerne gyldne på en pande uden fedtstof. Vend champignonerne, mandelflagerne og de hakkede urter i den færdige ris. Hold risblandingen varm.
Step 2
Skyl søtungefileterne under rindende vand, og dup dem tørre med køkkenrulle. Marinér fisken i 15 minutter i Teriyaki sauce med ristet hvidløg.
Step 3
Sauce: Kog fiskefond, crème double og champagne ind til det halve, og krydr med et nip sukker og sojasauce. Tilsæt det iskolde smør i mindre stykker, og pisk det ind i saucen. Lige inden servering: Smag saucen til med sojasauce, vend flødeskummet i, og pisk saucen op med en stavblender, til den skummer.
Step 4
Varm koncentreret smør op på en pande. Dup søtungefileterne let med køkkenrulle, og steg dem i ca. 2 minutter på hver side, mens du øser det varme smør over af og til. Serveres straks med champagnesaucen og risblandingen.
Tip
Efter smag og behag kan du også bruge almindelige langkornede ris eller en blanding af langkornede og vilde ris.
Opskrifts-ID: 337
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide